Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Participeu a la Trobada de propietaris dedicada a la custòdia agrària i la PAC

Dilluns 15 Octubre 2018 - 15:07

La jornada es celebrarà el proper dissabte 27 d'octubre a Alcoletge (Segrià) i està oberta a la participació de tothom!
Més enllà de la seva finalitat productiva i social, la Política Agrària Comuna (PAC) assumeix objectius ambientals, com l'acció pel clima o la conservació de la biodiversitat i el paisatge. Una part del seu pressupost és canalitzat en aquesta direcció. És suficient? Té l’impacte desitjat? La UE i els estats membre estan realment fomentant l'agricultura sostenible? Durant la jornada debatrem sobre aquestes qüestions de la mà d'experts en el tema. A continuació visitarem una finca en custòdia on s'hi apliquen mesures agroambientals derivades de la PAC.

A continuació us facilitem el programa detallat. La jornada està oberta a la participació de tothom, animeu-vos a participar!

PROGRAMA (consultar programa en PDF)
09:30 - Recepció i inscripcions

10:00 - Benvinguda a dues bandes. A càrrec del Sr. Ferran Miralles, Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural del DTES i del Sr. Oriol Anson, Director General de Desenvolupament Rural del DARP.

10:30 - La dimensió ambiental de la PAC: impacte, perspectives de futur i propostes de millora. A càrrec del Sr. Jordi Rosell, professor del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

11:15 - Pausa cafè

11:30 - Custòdia agrària i la consecució dels objectius ambientals de la PAC. A càrrec del Sr. Jordi Puig, consultor agrícola a l’Espigall.

12:00 - Debat. Com financem un model agrícola ambientalment sostenible?

12:30 - Visita de camp a la finca de Torre - Ribera. A càrrec de l’associació TRENCA. Finca amb regadiu tradicional on s’hi conserva la fauna autòctona. Cal desplaçar-se 7 km en cotxe.

La participació a la jornada és gratuïta. Cal inscriure's a través del formulari online

Per a més informació contacta amb la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) al 93 886 61 35 o bé a cblasco@xct.cat

La jornada és organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. També compta amb la col·laboració de l'Associació Trenca.
 
Més, sobre...: propietaris , trobada , custòdia agrària , pac
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies