Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

LLIBRE DEL MES: Conservació de les teixedes mediterrànies – Manual de bones pràctiques

Divendres 2 Desembre 2016 - 16:35

El manual analitza curosament la conservació de les teixedes mediterrànies amb una edició immillorable.
 
Editat en el marc del projecte Life TAXUS, Conservació de les teixedes catalanes, arriba a les nostres mans el Manual de bones pràctiques.  El llibre descriu detalladament les teixedes mediterrànies, n’analitza les principals problemàtiques i amenaces, i proposa múltiples tractaments per a la seva gestió.

Les teixedes mediterrànies conformen un ecosistema molt singular d’alt valor biogeogràfic. Relictes d’èpoques passades més fredes, en l’actualitat es troben refugiats en abruptes canals ombrívoles de les muntanyes mediterrànies, principalment de la serralada prelitoral. L’arbre que dóna nom a aquests boscos és el teix (Taxus baccata L.), una conífera molt apreciada per la humanitat des de temps ancestrals per la seva fusta i les seves propietats medicinals.

La mida reduïda d’aquests boscos, conjuntament amb les característiques biològiques del teix, fan que sigui un ecosistema amenaçat a nivell europeu, molt vulnerable a pressions diverses com l’herbivoria o els incendis. El llibre analitza amb detall aquestes amenaces i els millors tractaments per a prevenir-les, tot plegat amb una presentació molt ben organitzada i reflectint amb escreix la gran bellesa d’aquest arbre i l’ecosistema del qual n’és protagonista.

Us animem enèrgicament a fer una ullada a aquesta obra, que podeu consultar i descarregar gratuïtament aquí.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies