Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Es presenta una petició al Parlament Europeu per demanar una governança justa i sostenible de la terra agrícola

Dimecres 13 Juliol 2016 - 11:03

La petició s'envia en el marc del projecte Access to Land, en el que la XCT és soci. 
 

La Xarxa d'Entitats per l'Accés a la Terra ha presentat avui al Comitè de Peticions del Parlament Europeu una petició per posar a l'agenda europea el problema de l'accés a la terra i també per reclamar una governança justa i sostenible de la terra agrícola

A continuació podeu trobar la petició en castellà:
Preservar y gestionar la tierra agrícola europea como nuestro bien común: Una llamada de las OSC para un gobierno justo y sostenible de las tierras agrícolas de la UE

Per a més informació consulteu la noticia publicada a la web del projecte


Aquesta petició forma part del projecte “Fostering Access to land for a new generation of agroecological farmers”, un projecte Erasmus + en el que la XCT és soci Erasmus+ Access To Land.  En concret aquest projecte té per objectius:
 
1. Fer un directori per identificar les organitzacions europees clau que treballen sobre l'accés a la terra, i crear un pol de sinergies per facilitar la coneixença i l’accés a eines i recursos.
2. Compartir la problemàtica sobre qüestions d'accés a la terra i les iniciatives existents amb un públic més ampli.
3. Desenvolupar una pàgina web com a centre de recursos sobre aquest tema.
4. Fomentar el paper de les autoritats locals per garantir l'accés a la terra i desenvolupar i compartir recursos en el paper de les autoritats locals en l’accés a la terra
5. Respondre a les necessitats dels nous pagesos per a l'accés inicial a la terra i la promoció de les granges de prova i arrancada.
6. Analitzar la viabilitat de les petites explotacions agrícoles i els seus impactes territorials.
7. Millorar la comprensió i ús de les opcions de tinença de la terra i de custòdia del territori, així com proposar-ne de noves.
8. Destacar el paper de l’agricultura sostinguda per la comunitat (CSA) per permetre l'accés a la terra, així com reforçar el vincle entre la xarxa d’iniciatives cíviques per l’accés a la terra i el moviment CSA a Europa.

La xarxa "Access to Land" reuneix organitzacions base de tot Europa per compartir experiències i promoure la importància de l'accés a la terra per a la transició agroecològica i la renovació generacional. Aquesta xarxa va ser fundada el 2012 arrel del projecte Grundtvig partnership 2012-4 i comprèn al voltant de 12 orgnitzacions.

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies