Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La XCT va assistir a l'assemblea anual del FRECT

Dijous 14 Gener 2016 - 12:10

El passat 16 de desembre de 2015 va tenir lloc l'assemblea anual del FRECT a Madrid, on hi va assistir el coordinador de l'XCT, Sergi Marí.
A la seu de SEO/Birdlife de Madrid es va reunir l’assemblea anual del FRECT, amb una assistència molt completa, inclosa la nova Red Aragonesa, que s’ha creat durant el 2015. El punt més important, tractat al final de la sessió, era el de la renovació de la Junta directiva d’aquesta xarxa de xarxes, que ha quedat com segueix:

PRESIDENT: Óscar Rivas López, de la Rede Galega de Custodia do Territorio
VICEPRESIDENT: Sergi Marí Pons, de la Xarxa de Custòdia del Territori
SECRETARI: Raúl Isidro de Tapia Martín, Asociación Red Custodia de Castilla y León
TRESORER, Eduardo de Miguel Beascoechea, de la Fundación Global Nature.
VOCALS: Miquel Camps Taltavull, (ICTIB - Iniciativa de CT de les Illes Balears), Carlos Javier Durá, (AVINENÇA - Associació Valenciana de Custòdia del Territori i Gestió Responsable del Territori), Eva Casado (ÍNSULAS - Asociación Red Andaluza de Custodia y Gestión del Territorio).

Abans s’havien tractat punts ordinaris però importants, com l’aprovació dels comptes de 2015 i el pressupost de 2016. Cal dir que aquest any passat el FRECT ha donat un salt qualitatiu gràcies a l’efecte combinat de dos projectes, finançats per la Fundación Biodiversitat i per l’Obra Social de La Caixa, aquest darrer amb la intermediació de la XCT en el marc del nostre projecte “Tejiendo Redes”. Això ha permès, per primera vegada, estabilitzar un equip tècnic amb una dedicació parcial, però que pot assegurar la continuïtat del treball de representació del moviment per la custodia en l’àmbit espanyol. L’equip tècnic està formada per:
-Antonio Ruiz. Gestió administrativa, incidència política.
-Amaya Sánchez. Iniciatives i projectes.
-Alberto Navarro. Polítiques de conservació i agràries.

En 2016 es compta amb un nou projecte finançat per la FB per organitzar les VI Jornadas Estatales de Custodia del Territorio (VI-JECT) directament des del FRECT, també per primera vegada. Les anteriors s’havien organitzat sota fórmules diferents cada cop.

Aquestes VI-JECT es plantegen amb un nou format, i es pretén incorporar-hi un treball col·lectiu previ de les diferents xarxes de l’Estat per mitjà de grups de treball temàtics preparatoris. S’han fet contactes amb la Junta d’Andalusia i amb el Cabildo de Tenerife per determinar el lloc d’aquesta important cita de la custodia i estudiar possibilitats de cofinançament per part d’aquestes administracions.

Assistents:
Carlos Javier Durá, Avinença
Eva Casado, Fundación Migres
José Alfredo Martín, Red Aragonesa de Custodia del Territorio
Jon Hidalgo, Red Transcantábrica de Custodia del Territorio
José Ignacio Gómez, Red de custodia de Castilla La Mancha y Madrid
Manuel Alonso, Unión Nacional de Asociaciones de Caza
Miquel Camps, ICTIB - Iniciativa de Custòdia del Territori de les Illes Balears
Sergi Marí, Xarxa de Custòdia del Territori
Oscar Rivas, Rede Galega do Custodia del Territorio
Oscar Prada, Red Transcantábrica
Ramón Martí, SEO/BirdLife
Sales Tomás, Fundación Limne
Vanesa Sánchez, Fundación Global Nature
Amaya Sánchez i Antonio Ruiz, de l’equip tècnic.
 
Més, sobre...: FRECT , assemblea anual , madrid
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies