Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Les entitats ambientals de l'Ebre i Tarragona aturen la regeneració de platges indiscriminada

Dimarts 12 Gener 2016 - 11:15

Des de les entitats ambientals del Camp de Tarragona i l'Ebre volem denunciar les actuacions indiscriminades a la nostra costa que s'executen amb caràcter d'urgència però que no tenen darrera uns estudis previs d'impacte ambiental.

El passat dimarts 15 de desembre ens despertàvem amb la notícia que hi havia camions duent quilos i quilos de sauló (sorra de cantera) a la platja de Sant Jordi i especialment a Cala Vidre, a l'Ametlla de Mar, i no enteníem res. La costa de l'Ametlla de Mar forma part del LIC Litoral Meridional Tarragoní sobretot pels seus prats submarins de posidònia i per les seves llacunes litorals, una d'elles a la platja de Sant Jordi, hàbitats que es podrien veure afectats per accions a la costa sense uns estudis previs. Per sort va córrer l'alerta per les xarxes socials i els mitjans de comunicació de tota Catalunya de forma que es va aturar l'aportació de sauló i es va aconseguir el compromís de l'aturada d'aquestes accions fins que no hi hagi estudis preliminars que en demostrin la necessitat.

Després hem sabut que això forma part d'un pla d'acció del Servei Provincial de Costes de Tarragona per a pal·liar els danys i efectes dels temporals del mes de novembre a tota la Costa de Tarragona i l'Ebre. Com a part d'aquest pla s'ha fet tot d'accions a la costa des de les platges d'Alcanar a les platges de Cunit. Des de les entitats ambientals del Camp de Tarragona i l'Ebre volem denunciar les actuacions indiscriminades a la nostra costa que s'executen amb caràcter d'urgència però que no tenen darrera uns estudis previs d'impacte ambiental.

Recordeu que les platges són ecosistemes dinàmics i estan en constant modificació per l'acció de l'onatge, els temporals, l'activitat humana i l'aport o no de sediments de forma natural, i que tenen la capacitat de recuperar-se i restaurar-se per sí sols si no hi intervenim.

Per tot això, us volem demanar que sigueu vigilants de les nostres costes, i que estigueu alerta als canvis que hi observeu, per a poder crear una xarxa ciutadana que custodii les nostres costes i fons marins per a la seva conservació. Si veieu qualsevol cosa, si us plau, contacteu amb les entitats ambientals del territori per a aturar-ho, ja que entre tots sí podem canviar les coses.


Graëllsia, Grup d'Estudis i Comunicació Ambiental
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies