Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

WEB del mes: ACCESS TO LAND del projecte Erasmus+

Dimarts 27 Octubre 2015 - 17:21

Des del projecte "Erasmus + partnership for Fostering Access to land (2014-7)", en el qual hi participa la xct, s'ha llançat una web per fer difusió dels objectius del projecte.
La xarxa "Access to Land" reuneix organitzacions base de tot Europa per compartir experiències i promoure la importància de l'accés a la terra per a la transició agroecològica i la renovació generacional. Aquesta xarxa va ser fundada el 2012 arrel del projecte Grundtvig partnership 2012-4 i comprèn al voltant de 12 orgnitzacions.
Les organitzacions que formen part de la xarxa treballen en conjunt per enfortir el coneixement pràctic - tant per als problemes com per a les solucions - en l' àmbit de l'accés a la terra dels pagesos agroecològics. Per tant el seu objectiu és promoure l'aparició i consolidació d'iniciatives de base, treballant per assegurar l'accés a la terra i la custòdia del territori, així com el foment d'una evolució més àmplia de les polítiques i regulacions sobre l'ús i maneig de la terra a nivell nacional i europeu.

Les activitats principals del projecte són l'intercanvi d'experiències, la comunicació i sensibilització, la recerca i la documentaió, el treball en xarxa i la defensa dels seus objectius arreu d'Europa.

A l'apartat de "recursos" podeu trobar un mapa interactiu on es poden observar les organitzacions clau que treballen per l'accés a la terra. L'objectiu, doncs, d'aquest directori d'entitats és identificar les organitzacions europees clau, connectar-les i facilitar el seu accés a eines i recursos d'interès.


Els resultats del projecte "Erasmus + Fostering Access to land for a new generation of agroecological farmers" s'aniran actualitzant progressivament a la web per tal de fer-ne la màxima difusió possible.

Actualment, algunes de les organitzacions membres d'aquesta xarxa són:
-  Terre de liens, France (coordinador);
-  EcoRuralis, Romania;
-  Xarxa de custodia del territori, Spain;
-  Terre-en-vue, Belgium;
-  Soil Association, United Kingdom;
-  Regionalwert AG, Germany;
-  AIAB Lazio, Italy;
-  Rurbans, Spain;
-  Real Farming Trust, United Kingdom.

Si sou una organització i esteu interessats en formar-ne part, us podeu fer membres de la xarxa "Access to Land" omplint el següent formulari.
Més sobre...: access to land , acces a la terra , land
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies