Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

S'entreguen els Premis de Medi Ambient 2015 de la Generalitat de Catalunya

Divendres 5 Juny 2015 - 09:26

Entre els premiats destaquen la Fundació Catalunya - La Pedrera i l'Associació Hàbitats.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat pel secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, i la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, van presidir ahir a la tarda els Premis Medi Ambient de la Generalitat 2015 durant un acte celebrat al Palau de Pedralbes. Aquests premis, creats per reconèixer actuacions o trajectòries exemplars en aquesta matèria, s’emmarquen en la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, promogut per les Nacions Unides l’any 1972. Enguany, els premis de Recerca i innovació i el d’Iniciatives singulars han reconegut aquelles actuacions que promouen un turisme respectuós amb el medi ambient.

Els Premis Medi Ambient es lliuren en tres categories:
• Trajectòries de persones o institucions dedicades a la conservació i millora del medi ambient.
• Iniciatives singulars de protecció i millora del medi ambient.
• Projectes de recerca, innovació i desenvolupament  Trajectòria  
En la modalitat de Trajectòries de persones o institucions dedicades a la conservació i millora del medi ambient, el jurat ha premiat l’Associació Hàbitats, perquè al llarg dels seus 17 anys d’existència ha sabut implantar-se a tot el territori amb el Projecte Rius, reconegut internacionalment. Aquest projecte compta actualment amb 2.000 voluntaris i diversos recursos educatius a través dels quals han sabut despertar entre la ciutadania l’estimació per un recurs absolutament necessari com és l’aigua i, més concretament, els rius com a font de biodiversitat, fent evident els serveis que aquest entorn natural ofereix a les diferents espècies que hi viuen i a la humanitat en particular.  

Iniciatives singulars de protecció i millora del medi ambient  
En la categoria d’Iniciatives singulars, s’ha realitzat aquest any, com a prova pilot, una votació pública de les candidatures presentades. Els resultats de la participació s’han tingut en compte en la valoració del jurat. Només el primer dia es van rebre prop de 1.000 votacions i al llarg dels 30 dies que va durar el procés se’n van rebre més de 6.000. El jurat ha donat com a guanyadores dues iniciatives, una de restauració ecològica i l’altra d’ecoturisme:
La Fundació Catalunya La Pedrera, per la iniciativa “Mon Natura Delta i la restauració de llacunes costaneres del Delta de l’Ebre” ha estat guardonada pel projecte de restauració ecològica a les llacunes costaneres del Delta de l’Ebre, i com, la mateixa Fundació, ho ha aprofitat per crear un producte turístic i un centre d’informació i interpretació com és Mon Natura Delta. I l’Associació Marques de Pastor, per la iniciativa “El cinquè llac, senderisme responsable al Pirineu de Lleida” on el jurat ha destacat un projecte d’ecoturisme com és El cinquè llac, resultat d’una col·laboració públicprivada que ha ampliat l’oferta turística de la zona oferint un producte útil fora de temporada i respectuós amb l’entorn. 

Accions de recerca, innovació i desenvolupament 
El Premi Medi Ambient a les Accions de recerca, innovació i desenvolupament ha estat per a Anna Torres Delgado, pel projecte “L’índex ISOST: una eina per a l'estudi de la sostenibilitat turística a escala municipal”, per la seva aportació a resoldre un dels problemes de la sostenibilitat en el turisme: com mesurar-la. Mitjançant 12 indicadors simples agrupats en 3 subíndex es defineixen els llindars de sostenibilitat que permeten fer comparacions de destinacions, i aplicat periòdicament facilita la comparació entre situacions temporals diferents d’una mateixa destinació.  

L'enhorabona a tots els premiats!

Text i Imatges > Sala de Premsa de la Generalitat de Catalunya

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies