Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

2a reunió europea del projecte Erasmus + "Fomentar l'accés a la terra per una nova generació d'agricultors agroecològics"

Dijous 7 Maig 2015 - 17:00

Un dels punts tractats va ser l’estudi de la problemàtica de l’accés a la terra a Alemanya.
La setmana passada, del 27 al 30 d’abril, va tenir lloc a Freiburg la segona reunió del projecte Erasmus+  “Fomentar l'accés a la terra per a una nova generació d'agricultors agroecològics”. La XCT va participar-hi com a membre integrant del projecte i líder d’una de les línies d’actuació: “Potenciant el rol de les administracions locals en l’àmbit de l’accés a la terra”.

Al llarg de les sessions de treball es van tractar temes de coordinació i administració del projecte, així com les principals línies d’actuació programades per aquest període. Concretament, es va treballar en la creació d’un directori internacional d’entitats involucrades en les pràctiques d’accés a la terra, en la recopilació d’acords de custòdia a nivell europeu que facilitin l’accés a la terra, en la redacció d’un informe de recomanacions i bones pràctiques per a entitats locals, entre d’altres. A nivell de comunicació del projecte, es va treballar en la preparació d’una nova web per a la presentació del projecte i de la nova Xarxa Europea d’Accés a la Terra, en la gravació d’un vídeo de presentació de la problemàtica i experiències d’èxit i en l’estratègia comunicativa a través de les xarxes socials.

Els dos últims dies es van centrar en l’estudi de la problemàtica de l’accés a la terra a Alemanya, amb experts locals com Frieder Thomas (AbL, Agrarbündnis), Titus Bahner (Kulturland eG), Christian Hiss (Regionalwert AG) i Peter Volz (Die Agronauten). També van fer presentacions sobre la problemàtica a Àustria (Katharina Hagenhofer, BOKU) i República Txeca (Vratislava Janovska, Czech University of Life Sciences Prague). Finalment, es va dedicar tot un matí a visitar joves agricultors agroecològics com a experiències d’èxit en l’àmbit d’accés a la terra a Alemanya.

La pròxima reunió de treball està programada al setembre a Bèlgica, a on es continuaran treballant les línies d’actuació presentades anteriorment.  

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies