Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

En marxa el projecte de "Conservació i restauració de zones humides de l'Albera" finançat pel Fons Andrena

Dimarts 3 Febrer 2015 - 11:30

El projecte, gestionat per la Societat Catalana d'Herpetologia, preveu actuacions de restauració, millora i eradicació d'espècies al·lòctones en una vintena de basses, zones humides i punts d'aigua artificials
El projecte de “Conservació i restauració de zones humides de l’Albera”, gestionat per la Societat Catalana d’Herpetologia, va ser un dels 3 projectes seleccionats el juliol del 2014, per el comitè d'avaluació del Fons Andrena

El projecte preveu actuacions de restauració, millora i eradicació d'espècies al·lòctones en una vintena de basses, zones humides i punts d'aigua artificials de l'Albera, d'elevat interès per a la fauna amfíbia i, en alguns casos, també per a invertebrats i flora aquàtica vulnerable o amenaçada.
 

Entre les actuacions previstes, destaquen:

- la introducció de rampes i altres estructures en dipòsits abandonats per facilitar la sortida dels amfibis i altres animals que hi cauen sense possibilitats d’escapar-se’n;
- l'eradicació de gambússies i crancs americans;
- les estructures de guiatge per evitar els atropellaments en punts importants de cria de la plana alberenca, i actuacions de tancament perimetral de zones humides per evitar-ne la degradació pel trepig del bestiar.
 
Pel que fa als espais en què és previst d'intervenir per tal de millorar-ne les condicions naturals destaquen l'estany d'en Pous (un dels punts negres d’atropellaments més nocius per a la fauna amfíbia de Catalunya), les piscines i altres dipòsits abandonats del nord de l’estany de la Cardonera, la bassa de la Coma d'en Ral, els dipòsits de prop de la llera de la riera de Portbou, un dipòsit de Garriguella, les basses de la font sulfurosa de Sant Climent i els punts d'aigua en la forest pública de Portbou, entre d'altres.
 
A hores d'ara s'ha intervingut ja sobre 5 punts d'aigua, i es preveu acabar totes les actuacions l'estiu d'aquest any 2015.

El Fons Andrena, creat per la família Gallés i administrat per la xct, és el primer fons privat de la conservació de la biodiversitat a casa nostra, i neix amb l'objectiu d'impulsar projectes entorn la conservació del medi natural a nivell local, gestionats per entitats de la societat civil i recolzats en el coneixement científic.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies