Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

S'acaba el projecte Grundtvig, però continuem treballant per l'accés a la terra

Dilluns 8 Setembre 2014 - 17:11

El passat mes de juliol es va fer la trobada de tancament del projecte Grundtvig d'Accés a la Terra, tot i que continurem treballant en aquesta temàtica gràcies a un nou projecte europeu.
El projecte Grundtvig European Experience-Sharing on Providing Land for Local Sustainable Agriculture - Land Acces està arribant a la seva fi. Després de més de dos anys, aquest projecte europeu liderat per l’entitat francesa Terre de Liens, i en què hi col·laborem 6 entitats més Terre-en-vue ASBL, AIAB Lazio, Regionalwert AG, Viva Sol, The Soil Association, i la XCT ha treballat per compartir experiències i eines per facilitar l’accés a terres agràries als petits agricultors, com gestionar i finançar aquests projectes, etc.

El proppassat juliol es va realitzar la darrera trobada de tancament a Villarceaux, a 40 Km de París. Els resultats d’aquests anys de feina han estat l’intercanvi de coneixements i experiències sobre l’accés a la terra, la creació d’una web de referència sobre l’accés a la terra, la incidència política, i la creació d’una xarxa informal més extensa d'entitats.
 
A més, el treball sobre l’accés a la terra tindrà continuïtat a partir del mes de setembre gràcies un projecte europeu de formació, l’Erasmus+, titulat Fomentar l'accés a la terra per a una nova generació d'agricultors agroecològics. Aquest projecte, dotat de 420.000€, té una durada de 3 anys, i serà executat entre 9 socis de 7 països diferents: Terre de Liens, Terre-en-vue ASBL, AIAB Lazio, Regionalwert AG, Soil Association, The Winged Horse Trust, Rurbans, i XCT.
 
La xct hi ha aportat l'experiència de custòdia agrària conjuntament amb nombroses entitats membres del Grup de Treball de Custòdia Agrària, com a metodologia per a donar suport als agricultors, i explorar les seves possibilitats com a via d’accés a la terra per a projectes agrícoles de proximitat i que integrin la conservació del territori.
 
Podeu consultar en detall totes les activitats, així com tota la informació relacionada amb el projecte LAND ACCESS  en un grup específic al Campus XCT i les notícies publicades en la corresponent secció de la web xct. També podeu llegir els casos d’estudi sobre algunes iniciatives del projecte. Així mateix, en breu entrarà en funcionament la pàgina específica del projecte: www.landaccess.eu.
 
El Grundtvig és un programa d’educació permanent per adults de la Unió Europea, que tenen per objectiu la millora de la qualitat i la dimensió europea de l’educació d’adults.Els projectes Grundtvig (associació d’aprenentatge) tenen un pla d'activitats, i subvencionen mobilitats. Una mobilitat és el viatge d'una persona a una activitat del projecte (realitzada fora del país d’origen). Així, se subvenciona el cost de desplaçament i allotjament a les activitats del projecte. El projecte té un programa d'activitats comú, i també es poden realitzar trobades específiques entre entitats sòcies del projecte.
 
El nou programa Erasmus + s'emmarca en l'estratègia Europa 2020 engloba totes les iniciatives d'educació, formació, joventut i esport. En matèria educativa abasta tots els nivells: escolar, formació professional, ensenyament superior i formació de persones adultes. Aquest nou programa se centra en l'aprenentatge formal i informal més enllà de les fronteres de la UE, amb una clara vocació d'internacionalització obrint-se a tercers països amb l'objectiu de millorar les capacitats educatives i formatives de les persones per a l'ocupabilitat d'estudiants, professorat i treballadors i treballadores.

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies