Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Ajuda a salvar el cranc de riu ibèric al riu Glorieta

Dijous 3 Juliol 2014 - 15:09

L'Associació CEN ha iniciat una crida de micromecenatge a través de Verkami.
 

L'Associació CEN ha iniciat una crida de micromecenatge a través de Verkami per Salvar el cranc de riu ibèric al riu Glorieta.
 
Col·labora en la causa tot fent un petit donatiu econòmic.
Encara queden 31 dies per assolir l'import que demanen!

Trobaràs més informació a la pàgina de Verkami, on també podràs fer les teves aportacions:
www.verkami.com/locale/ca/projects/5971


EL REPTE
Per aconseguir eliminar completament el cranc vermell americà del tram alt del riu Glorieta, el millor és combinar captures manuals nocturnes, trampes i pesca elèctrica.

Durant les captures nocturnes, quedem al capvespre i recorrem el tram d’actuació tot capturant els crancs que veiem. Hem d’anar ben equipats amb vadejadores (botes d’aigua altes fins el pit), uns guants llargs, un salabret, unes pinces de barbacoa i un frontal. Amb les trampes només cal posar-hi un tros de peix a dins i deixar-les tota la nit. La pesca elèctrica consta en aplicar un corrent elèctric a l’aigua per atreure els crancs i poder-los atrapar amb un salabre.

PROBLEMÀTICA
El cranc de riu ibèric és l'invertebrat autòcton d'aigua dolça més gran de la Península Ibèrica i acompleix un paper molt important en el funcionament dels ecosistemes fluvials. No obstant, el cranc vermell americà, una espècie invasora, està provacant l'extinció del cranc de riu ibèric.

Cada vegada queden menys crancs i són més petits però necessitem un cop de mà per aconseguir eradicar totalment el cranc vermell americà del tram alt del Glorieta.

LA GRÀCIA DELS CALERONS

L’ajuda del voluntariat és clau però ens hem d’equipar una mica. Ens cal comprar vadejadores (botes d’aigua altes fins el pit), frontals, guants, salabrets, pinces i bosses. També comprarem més trampes perquè només en tenim 8.

Per una altra banda, com que la ignorància és el nostre gran enemic, també volem fer una mica de conscienciació amb dues xerrades, una a Alcover i una altra a Tarragona, i l’edició d’un flyer (5.000 unitats) que repartirem per la zona. Si superem el pressupost d’aquest projecte, farem més actuacions pel cranc de riu ibèric en altres zones o altres projectes de conservació al riu Glorieta.


Text i imatges > Associació CEN

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies