Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Presència de la xct a un taller per a promoure la participació dels agents del territori als espais Natura 2000

Dimecres 4 Juny 2014 - 13:04

El passat 2 i 3 d’abril la xct va participar en el taller “Increasing engagement of people and local economies with Natura 2000” organitzat per Eurosite i el projecte ‘Natura People’ (InterregIVa).

El workshop que va tenir lloc a Bruges (Bèlgica) es va focalitzar en identificar i compartir bones pràctiques per augmentar la participació de les persones i economies locals a la xarxa Natura 2000.

Durant els diferents tallers paral·lels organitzats el dia 2 es van tractar, des de diferents perspectives, la necessitat de percebre i entendre la co-relació i co-dependència entre natura i economia i natura i persones, així com la importància de  comunicar aquestes relacions.

El workshop va comptar amb la presència d’una persona representant de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea que va presentar la Xarxa Natura 2000. Un dels debats sorgits durant el workshop va girar en torn a quin és el valor real afegit que aporta a les persones propietàries i/o gestors del territori la xarxa Natura 2000 alhora, per exemple, de comercialitzar productes locals.

Durant el workshop la xct va presentar el Congrés europeu de custòdia del Territori que tindrà lloc a Barcelona del 5 al 8 de novembre d’enguany i que s’organitza en el marc del projecte LandLife, liderat per la xct. Les presentacions del workshop estan disponibles aquí.

El dia 3 es va realitzar una visita de camp a la reserva natural Zwin a Knokke-Heist, Bèlgica. La reserva es trova a la frontera belga-holandesa, i té la particularitat que el seu origen és el resultat d’una tempesta que va tenir lloc el 1134 i que va crear un canal d’aigua de mar terra endins.La reserva natural actual es va crear el 1952 i es caracteritza pels seus aiguamolls i dunes i per la gran varietat de flora resistent a la sal i la presència d’aus.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies