Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Reunió Consell Assessor de la Plataforma de Custodia del Territorio

Dijous 8 Maig 2014 - 15:39

Dia 3 d’abril la tarda, va tenir lloc la reunió del Consell Assessor de la Plataforma de Custodia del Territorio a la seu de la Fundación Biodiversidad a Madrid.
En aquesta trobada, Ignacio Torres, subdirector, i Víctor Gutíerrez, coordinador de projectes, ambdós de la Fundación Biodiversidad, varen presentar la feina feta per la Fundació en matèria de custòdia del territori durant el 2013, així com a les principals línies d'actuació previstes per enguany.

Així doncs, varen destacar que la convocatòria d’ajudes de l’any passat va seleccionar 20 projectes de custòdia del territori, que suposen un 14% del pressupost total. Per la seva banda, la convocatòria de Playas, voluntariado y custodia del territorio, que com la convocatoria de projectes 2014, està oberta, va cofinançar 41 actuacions a tot l’Estat.

També es varen presentar els resultats del tercer inventari d'Iniciatives de Custòdia del Territori de l'Estat espanyol, elaborat per la Plataforma de Custòdia del Territori  i que conté la recopilació de totes les iniciatives de custòdia dutes a terme a Espanya el 2013. Segons aquestes dades, la superfície total dedicada a la custòdia del territori a Espanya va arribar a les 346.000 hectàrees, el que suposa un increment del 18% respecte a les xifres de 2010, data en què es va publicar el segon inventari. El nombre total d'entitats de custòdia és de 214, comprat amb les 130 existents el 2010, fet que suposa un creixement del 65%. El nombre d'acords de custòdia s'ha incrementat en un 14% amb un total de 2.027 acords.

Pel que fa a les previsions del 2014 varen destacar la publicació d’experiències d’èxit així com el material divulgatiu dels bancs de conservació. A més, varen incidir en la necessitat de treballar en la custòdia marina com a eina de gestió i conservació del medi mati.

La Plataforma de Custodia del Territorio és iniciativa de la Fundació Biodiversitat que desenvolupa una sèrie d'actuacions que tracten de donar resposta a les necessitats del moviment de la custòdia. El Consell Assessor que actua com a òrgan de comunicació i consulta entre el moviment de custòdia i la pròpia Fundació i el constitueixen tant entitats i persones vinculades a la custòdia com altres agents relacionats amb la gestió del territori.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies