Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Visita a experiències catalanes d’accés a la terra

Dijous 3 Abril 2014 - 16:59

La propera setmana es visitaran diverses experiències en el marc del projecte Grundtvig i es realitzarà una jornada tècnica oberta a tothom.


Després de visitar experiències d’accés a la terra a Alemanya, Anglaterra, França, Lituània i Itàlia, la setmana que ve la Xarxa de Custòdia del Territori acollirà un grup de 12 persones representants d’organitzacions de Bèlgica, Anglaterra, Alemanya, França i Itàlia en el marc del projecte Grundtvig,que té per objectiu principal compartir experiències i eines per facilitar l’accés a terres agràries als petits agricultors i que finalitza aquest estiu.

Aquesta visita pretén donar a conèixer a aquestes entitats la situació a Catalunya de l’accés a la terra i com la custòdia del territori, i en concret la custòdia agrària és una eina relativament de baix cost que permet accedir a noves terres i a mantenir una activitat agrària sostenible i respectuosa amb el medi i l’economia local.

A més, aprofitant aquesta visita, la xct organitza una jornada del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Aquesta jornada, també enfocada a l’accés a la terra té per títol L’accés a la terra a Catalunya i a Europa i comptarà amb presentacions de la situació catalana i també d’altres regions europees. Aquesta jornada tindrà lloc a l’Escola Forestal de Santa Coloma de Farners, dijous dia 10 d’abril a les 17.00h.

Per a més informació podeu consultar el programa de l’intercanvi i el Programa de la jornada del PATT.


Comentaris
  1. Sergi Marí ( 03/05/2014 01:01:06 )
    Els que hem assistit al programa de visites hem après moltes coses, però en vull destacar una: la custòdia del territori a Europa ha d'incorporar l'objectiu d'ajudar a fer tornar població al camp. Les entitats de custòdia poden facilitar l'accés a la terra a una generació de joves que volen ser pagesos i ramaders i que ja han estat formats en els valor de la conservació de la biodiversitat i els recursos naturals.

Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies