Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Aportacions al procés participatiu del Pla de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020

Dijous 21 Novembre 2013 - 09:43

La xct fa aportacions al procés participatiu del nou PDR de Catalunya impulsat pel Departament d'Agricultura. La participació és oberta a qualsevol persona o organització.
La xct ha presentat ja les seves aportacions a la primera fase de diagnosi i identificació de necessitats del nou Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, que forma part de la Política Agrària Comú Europea per a aquest proper període.

El nou PDR té com a objectius:
- Fomentar la competitivitat de l’agricultura.
- Garantir la gestió sostenible dels recursos naturals i l’acció pel clima.
- Assolir un desenvolupament territorial equilibrat de les economies i comunitats rurals, que generi i mantingui llocs de treball.

I en aquest context, la custòdia del territori pot tenir un paper molt significatiu per a la conservació i el desenvolupament rural, motiu pel qual la xct i els seus membres segueixen de prop la seva definició. Després d'aquesta primera fase de participació hi haurà nous passos amb reunions i la consulta o-line de les propostes concretes d'actuacions del PDR. La xct també manté contactes directes amb la Direcció General de Desenvolupament Rural.

Les aportacions de la xct en aquesta primera fase s'han centrat en:
 
- Prioritat 4 – Restaurar, preservar i millorar els ecosistemes relacionats amb l'agricultura i la silvicultura
- Incorporació d’un apartat referent a “Custòdia del territori” dins el bloc 4.4.1.1.3 Red Natura 2000, considerant-la una  eina participativa, innovadora i que crea ponts de trobada entre els sectors agrícola i ambiental.
- Consideracions per a reforçar els continguts dels apartats de Xarxa Natura 2000 i de Biodiversitat agraria
- Consideracions i propostes per afegir nous continguts a l’apartat  DAFO (diagnosi de debilitats, amenaces, fortaleses i oportinitats) i a l'apartat de  Necessitats.
- Consideracions a les Prioritats 1- Transferència de coneixement i innovació i 6 - Desenvolupament econòmic de les zones rurals
 
Consulteu aquí el document complert d'aportacions de la xct.

Procés participatiu obert

La fase actual de participació en la diagnosi i identificació de necessitats és oberta a la participació de qualsevol persona interessada des del portal e-Catalunya, al qual us podeu donar d'alta fàcilment al "grup PDR 2014-2020". Més d'una quinzena d'entitats i persones membres de la xct ja s'han afegit al procés participatiu, significant vora del 10% de la participació al grup de treball.

L'actual fase de participació finalitza el 25 de novembre, però seguirà posteriorment i us animem a participar-hi i recolzar les propostes de la xct per què la custòdia del territori hi tingui un paper significatiu.


Més, sobre...: desenvolupament rural , pac , pdr , fons europeus
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies