Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la Sortida Tècnica Compatibilitzar bones pràctiques agràries, la conservació dels valors naturals i la promoció del producte

Dimarts 22 Octubre 2013 - 08:58

La Sortida va tenir lloc el passat 16 d'octubre a la finca vitivinícola de Can Torres (Alt Empordà).
(Text i imatges > IAEDEN)

Rèplica de la crònica publicada al Blog del grup de treball de custòdia agrària d'IAEDEN.

El passat dimecres 16 d’octubre vam fer una visita matinal a la finca vitivinícola de Can Torres (Alt Empordà), de manera que vam poder explicar el projecte de custòdia agrària de Cultivant Sinergies mentre descobríem l’aplicació pràctica de l’acord de custòdia de la mà dels propietaris i gestors de la finca de Can Torres.

Can Torres és una finca de vinyes ecològiques i celler propi situats als peus de l’Albera (Vilartolí – Sant Climent Sescebes). A més, és un espai destacat pels valors naturals com els estanys temporals de la Gutina (Xarxa Natura 2000) o el prat de dall, la presència de valors culturals com dòlmens, menhirs, cabanes de pedra seca, i tot plegat, situat en un entorn paisatgístic privilegiat.

El matí va començar amb una breu introducció al projecte “Cultivant Sinergies” del GOB Menorca amb la col·laboració de IAEDEN sota el lema “Un paisatge que alimenta”, per aprofitar la visita sobre terrenys.

Durant la caminada vam seguir els itineraris senyalitzats que hi ha a la finca i preparats per la visita de la zona. Molt prop del celler, vam aturar-nos per a comentar unes aclarides de vegetació i la construcció d’una vedruna de conills que s’han realitzat per afavorir la població de tortugues de l’Albera. I aprofitant aquesta col·laboració amb el Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera vam alliberar alguns exemplars de tortugues provinents del centre.

La següent parada va ser a la vinya del Corral, una vinya de garnatxa negra, on el propietari i gestora ens van explicar el maneig ecològic a les seves vinyes i les pràctiques de manteniment de la finca en general. Vam continuar la passejada fins els Estanys de la Gutina, que són uns estanys temporals característics d’aquesta zona molt interessants i que van ser declarats Xarxa Natura 2000. I del Dólmen de les Tires Llargues vam arribar-nos fins el Menhir de la Murtra, un imponent monument  en plena Albera.

Vam finalitzar la visita, al celler de Can Torres tastant els seus vins més destacats acompanyats d’atres de productes de custòdia de l’Alt Empordà.

Per a més informació consulteu l'informe elaborat pel Grup de Treball de Custòdia Agrària sobre la sortida.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies