Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Land partnerships, una filosofia d’acord per a la gestió de terres agràries

Dimecres 4 Setembre 2013 - 09:41

El passat mes de juny i juliol 5 representants de diferents entitats i la xct vam assistir als tallers que va organitzar la Soil Association Land Trust i la Biodynamic Land Trust, a Bristol, Regne Unit, en el marc del projecte Land Access.
El primer dia al matí es va centrar en la presentació dels land partnerships i els aspectes legals dels contractes agraris. La filosofia dels land partnerships consisteix a unir esforços entre propietaris de terres i emprenedors agraris per a la consecució dels objectius mutus. Per fer-ho, a l’hora d’arribar a un acord (de caràcter agrari en aquest cas), es posen en comú no únicament els interessos respectius de cedir la terra a canvi d’una renda, per part de la propietat, i d’ocupar-la per a dur-hi a terme una activitat agrària, per part de l’agricultor, sinó també altres voluntats, capacitats i objectius, pensant una mica més enllà. A la tarda vam visitar The Community Farm, un exemple de com aquest enfoc ha permès desenvolupar un projecte d’horticultura de propietat en comunitat i cluster de nous negocis poden treballar conjuntament. 

El segon dia ens van acollir a la seu de Triodos Bank a Bristol per analitzar i comparar diferents models i eines per finançar l’adquisició de terres agràries. Després de les presentacions teòriques es van treballar diferents casos reals en grups, permetent entre tots fer les estratègies per aconseguir el finançament necessari per a portar a terme els diferents projectes.

El tercer dia es va centrar en les problemàtiques de futur un cop aconseguida la propietat per part d’entitats o comunitats de propietaris, com poder aconseguir que aquesta sigui sostenible en el temps, i com afrontar-ne la gestió i el manteniment, amb els costos que això suposa. 

Les activitats del projecte Land Access continuen: del 10 al 12 de setembre viatgem a Lituània per conèixer de primera mà el context d’Europa de l’Est i com s’han desenvolupat projectes agrícoles a petita escala i sostenibles. Del 14 al 16 d’octubre es visitarà Itàlia, per conèixer d’aprop les seves iniciatives comunitàries, en terres confiscades a la màfia, i en terres públiques.

El projecte Land Access és liderat per Terre de Liens, i finançat pel programa Grundtvig, de la UE, i del qual la xct n’és sòcia. Al campus xct trobareu tota la informació generada pel projecte (presentacions, casos d'estudi, etc.)
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies