Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El President Mas visita la Reserva de Sebes i el Meandre de Flix

Divendres 9 Agost 2013 - 11:18

El Grup de Natura Freixe explica al President la gestió de la reserva natural i el paper que hi té la custòdia del territori. La presidenta i el vicepresident de la xct participen també en la visita.
La visita a la Reserva Natural de Sebes i el Meandre de Flix, aquest 9 d'agost, ha estat en el context d'una visita local a Flix i Riba-Roja d'Ebre, i ha esdevingut la primera vegada que un President de la Generalitat de Catalunya visita un espai en custòdia del territori. El president del Grup Natura Freixe Josep Manel Albiac, i el director de la reserva i membre de la mateixa entitat Pere-Josep Jiménez, han mostrat al President els interessants valors naturals, culturals i paisatgístics de la reserva, i li han exposat la importància dels acords de custòdia del territori per a la gestió d'espais naturals locals a Catalunya. Al llarg de més d'una hora el president ha visitat el mirador del Meandre de Flix, on ha conegut els acords de custòdia a la ribera de l'Ebre on, diu Jiménez, "proposem canviar canyes per territori", és a dir recuperar el bosc de ribera eliminant les canyes invasores; el projecte d'ecoturisme-viulaterra en col·laboració amb el Vilar Rural de Flix; i la colònia d'oreneta de ribera dels talusos resultants de les mesures correctores del canal de Reg de les Garrigues, entre d'altres.
President al Meandre
Posteriorment ha visitat les exposicions del centre d'interpretació del Mas del Director, al canyissar de Sebes, les pastures de caballs i els aguaits.

Passera de SebesLa darrera part de la visita ha estat al Mas de la Pitoia, propietat de la de la Fundació Catalunya-La Pedrera, on el president ha conegut el projecte de recuperació d'oliveres centenàries i ha estat obsequiat amb un lot d'ampolles d'oli de la Reserva de Sebes-Mas de la Pitoia, un dels productes del Mercat de custòdia del territori. Giménez ha explicat al President que la custòdia agrària mostra un camí on els pagesos i la conservació caminen plegats. Finalment el president ha visitat l'excel·lent audiovisual sobre la història de la navegació de l'Ebre a Flix al Mas de la Pitoia.
President Oli Sebes Mercat CustòdiaConversa de presidents
En la visita també hi han assistit la Presidenta i el Vicepresident de la xct, Montserrat Barniol (Consorci del Lluçanès) i Marc Vilahur (Fundació Emys). També hi ha estat present la Directora General de Polítiques Ambientals Marta Subirà. Els tres han conversat també amb el President, exposant-li l'encaix de la Reserva de Sebes en la realitat més àmplia de la Xarxa de Custòdia del Territori i de la "forma de conservació del segle XXI", que representa la custòdia, en paraules de Vilahur. Subirà ha explicat al President què és el projecte ecoturisme-viulaterra i com les entitats de custòdia i la xct fan una aposta clara per generar economia verda des d'aquest i altres projectes. També han convidat al President a participar en algun dels propers actes de la xct.
Vista Meandre
Aquest històric espai natural de ribera, al nord de les Terres de l'Ebre, és gestionat pel Grup Natura Freixe, membre fundador de la xct, i inclou diversos acords de custòdia del territori, i finques en propietat de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies