Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Ambient positiu i novetats al Consejo Asesor de la Plataforma de Custodia del Territorio

Dijous 14 Març 2013 - 10:55

Debat intens i constructiu entre Fundación Biodiversidad, Ministerio de Agrciultura y Medio Ambient i les xarxes i entitats de custòdia i altres agents socials.
El dimarts 12 de març es va celebrar la primera reunió del Consejo Asesor de la Plataforma de Custodia del Territorio de l'actual període de direcció de Fundación Biodiversidad per part de Sonia Castaneda. La reunió, com és habitual, va comptar amb una nodrida assistència de xarxes i entitats de custòdia d'arreu de l'Estat, organitzacions agràries i de caça, la Federación Española de Municipios i representants de Fundación Biodiversidad i del Ministerio de Agricultura y Medio Ambiente, per part de les àrees de Costes, Desenvolupament Rural, i Medi Natural.

La reunió va començar amb un resum de l'activitat de la Plataforma de Custodia del Territorio, i la presentació de noves dades encara provisionals de l'Inventari Estatal de Custodia del Territori, amb unes dades expectaculars: 214 entitats de custòdia, 2.027 acords i 346.006 Ha en custòdia. Andalusia ha superat Catalunya en superfície en custòdia, mentre que en nombre d'acords i especialment d'entitats Catalunya segueix al capdavant. Des de les entitats de custòdia es va insistir en la incongruència que aquest inventari no formi part de l'Inventario Estatal del Patrimonio Natural, qüestio´que Fundación Biodiversidad esbrinarà com es podria resoldre.

També es va explicar que la convocatòria general d'ajuts de Fundación Biodiversidad, actualment oberta, inclou projectes de custòdia del territori, i com a novetat s'haurà de presentar prèviament un marc lògic en tres pàgines, abans de ser acceptada una sol·licitud més extensa i detallada. que aquest any hi haurà novament una nova convocatòria d'ajuts de custòdia i voluntariat en platges que com a novetat inclourà també a desembocadures de rius.

El director de la xct, Jordi Pietx, va exposar també breument les novetats del projecte LandLife i la seva rellevància al nivell estatal.

Els representants del Ministeri van estar especialment actius en la reunió, explicant la voluntat d'incorporar la custòdia marina i el desenvolupament dels bancs d'hàbitats amb participació d'entitats de custòdia. Per a aquestes dues qüestions van explicar que es treballa en una revisió de la Llei 42/2007 de biodiversitat. La rperesentant de Desenvolupament Rural també va recollir propostes preliminars per incoporar la custodia a la nova PAC i als programes de Desenvolupament Rural que se'n derivaran. També es va comentar la recent signatura d'un conveni de custòdia en domini-públic hidràulic a Salamanca, que pot ser un referent per a futures acords de custòdia fluvial arreu de l'Estat.

La reunió va finalitzar a les 6 de la tarda després de dues intenses hores, amb contactes entre els diferents assistents per donar continuïtat a les diferents temàtiques.

Consulteu aquí la notícia de la Plataforma de Custodia del Territorio sobre la reunió.Imatge > Participants a la reunió. Autoria: Plataforma de Custodia del Territorio

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies