Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica del curs "Conservar cultivant" de Menorca

Dimarts 25 Setembre 2012 - 11:39

El curs, organitzat pel GOB Menorca, va tenir lloc del 20 al 22 de setembre.

Des de ja fa uns anys el GOB Menorca ha fet de la custòdia del territori una línia estratègica per a aconseguir la conservació dels valors naturals de l'illa de Menorca i ha esdevingut un referent estatal en l’aplicació de la custòdia agrària per a altres entitats. En aquest context, i en el marc de la Universitat internacional de Menorca Illa de Rei, el GOB Menorca va organitzar el curs “Conservar Cultivant”.El Grup de Treball de Custòdia Agrària va obrir una convocatòria de 5 beques d’assistència de 150 €, destinada a tots els membres de la Xarxa de Custòdia del Territori, per cobrir la inscripció al curs i l'allotjament dels tres dies. Les 5 beques van ser atorgades a les associacions Trenca, La Canonja 3, Paisatges Vius i Rurbans i a l’empresa Ecotons.

El programa que oferia el curs era molt complert i es va estructurar combinant de manera equilibrada classes teòriques (12,5 h.) amb visites a finques en custòdia (4 h.) i activitats de senderisme per a conèixer el paisatge i les característiques de l'illa (8h), que va ser un dels punts més valorats pels assistents, juntament amb la part gastronòmica que va complementar totes les jornades.Valoració del curs
Durant el curs, els participants van tenir la oportunitat de conèixer diferents agents implicats en la custòdia agrària a Menorca: gestors, propietaris, consumidors... Aliances, que es van teixint a mesura que es consolida aquesta iniciativa a l'illa.

Els objectius marcats es van assolir amb escreix. Els participants van poder conèixer l'estratègia de la custòdia del territori com a eina de conservació a partir de la implicació de propietaris, gestors i usuaris del territori. Els debats realitzats durant el curs van ser molt profitosos per l'elevada participació dels assistents i més enllà de l’experiència del GOB es van poder conèixer diferents projectes de custòdia agrària de la mà de participants que treballaven en diferents iniciatives similars.


Per a més informació descarregueu-vos l'informe complert del curs elaborat pel Grup de Treball de Custòdia Agrària.


Text: Núria Llabrés (GOB Menorca) i Guillem Mas (Paisatges Vius) · Fotografies: Guillem MasComentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies