Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Nous acords de custòdia a l'Alt Empordà

Dijous 3 Maig 2012 - 19:33

Recentment l'IAEDEN i el GOB Menorca han firmat varis acords de custòdia agrària en el marc del projecte "Cultivant sinergies".

El projecte "Custòdia agrària: un paisatge que alimenta" pretén impulsar la conservació de les activitats agràries tradicionals, ambientalment sostenibles i de proximitat que actuen com a verdaders modeladors del paisatge i refugi de la biodiversitat.

Recentment l'IAEDEN i el GOB Menorca han firmat varis acords de custòdia agrària en el marc del projecte "Cultivant sinergies" de desenvolupament rural, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i pel FEADER.

Signatura de l'acord de custòdia amb la finca Can Salva
La darrera signatura feta ha estat un acord de custòdia entre IAEDEN, GOB Menorca i la la finca de Can Salva (Torroella de Fluvià).

Can Salva produeix llegums i horta ecològica en terres majoritàriament situades al municipi de Torroella de Fluvià, així també té un obrador on elabora llegums, cremes de verdures, així com també confitures i sucs, tot a partir de productes ecològics certificats etiquetats sota el nom de VITRA. La finca també produeix oli ecològic, procedent d'oliveres de la zona, algunes de les quals són centenàries. Els seus productes es distribueixen a cooperatives de consum i a diverses botigues de la comarca, així com també es poden trobar a l'agrobotiga Baix Fluvià de Torroella de Fluvià. A més, la finca disposa d'una casa de turisme rural anomenada Can Salva a Torroella de Fluvià. Per a més informació podeu consultar la web www.conservesvitra.com

Signatura d'acord de custòdia amb la Vessana
També han signat un acord de custòdia entre IAEDEN, GOB Menorca i la Vessana (Riumors).

La Vessana està situada al municipi de Riumors al límit amb el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. La Vessana es dedica a l'horta ecològica de la que serveix cistelles setmanals. Si voleu més informació podeu consultar http://vessana.pagesosagroecologics.com


Acord de custòdia amb la finca de la Teulera
Un altre dels acords de custòdia signats ha estat entre IAEDEN, GOB Menorca i la finca de La Teulera (Lladó).

La Teulera està situada al municipi de Lladó, en un espai molt tranquil just al costat del riu Manol. La Teulera es dedica a l'horta ecològica de la que fa cistelles setmanals. Per més informació podeu consultar http://lateulera.pagesosagroecologics.com/


Acord de custòdia agrària amb la finca de Baussitges
Per últim també han signat un acord de custòdia entre IAEDEN, GOB Menorca i la finca de Baussitges (Espolla).

La finca de Baussitges està situada al municipi d'Espolla i part d'aquesta forma part del Paratge Nacional d'Interès Natural de l'Albera. Aquesta finca manté diversos ramats de vaca de l'Albera (raça autòctona). És una de les poques finques que tenen aquesta raça a la comarca. La finca ven carn dels vedells amb certificat ecològic, així com també oli propi.


Si voleu conèixer més informació sobre la custòdia agrària, consulteu el vídeo que van publicar.

Text i Imatges> Blog de Custòdia agrària de l'IAEDEN
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies