Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Trobada de propietaris i entitats de custòdia del territori. Presentació del llibre viulaterra.

Dijous 1 Març 2012 - 17:25

El 19 d’abril al Cosmocaixa, tindrà lloc un acte de trobada de propietaris i entitats de custòdia. També es donarà a conèixer el nou vídeo Protagonistes.
El 19 d’abril al Cosmocaixa, tindrà lloc un acte de trobada de propietaris i entitats de custòdia on es donarà a conèixer el nou vídeo Protagonistes i el llibre viulaterra.

El llibre Viu la terra, dotze acords exemplars de custòdia del territori a Catalunya i les Illes Balears, explica un model de gestió, protecció i conservació del territori a partir de la col•laboració entre propietaris, entitats ambientals, administració pública i ciutadania. A partir de 12 acords de custòdia del territori a Catalunya i les Illes Balears, s’explica com s’han definit fórmules de col•laboració entre els diferents actors que amb diferents òptiques i objectius gestionen un mateix espai.

La trobada vol ser un reconeixement a aquestes persones que custodien el nostre territori, els propietaris, les entitats, les administracions públiques i tots aquells que creuen que la conservació del territori pot anar de la mà d’un ús i un desenvolupament responsable.

“...Coneixereu l’experiència de propietaris i gestors del territori que han trobat en la custòdia un camí per millorar i posar en valor les seves finques; entitats que fan ús de la custòdia del territori per preservar i conservar espais naturals de gran valor social i ecològic del nostre país; ciutadans que, a través del voluntariat i del suport a les entitats de custòdia i les seves iniciatives, contribueixen de manera responsable i participativa a la millora del seu entorn; administracions locals compromeses i actives que esdevenen entitats de custòdia, en són la propietat o aporten suport institucional i recursos a les iniciatives de custòdia del seu municipi. Així com també empreses que incorporen de manera voluntària la cura de la terra en la seva Responsabilitat Social Empresarial...”

El llibre s’emmarca en el Projecte pilot d’implantació de models innovadors d’acords de custòdia d’elevada seguretat jurídica, garantia de qualitat i utilitat social finançat per la Fundación Biodiversidad. El llibre s’ha publicat de la mà de l’editorial Sàpiens; hi trobareu els textos d’en Xavier Basora, i les imatges del fotoperiodista Oriol Clavera, i de les entitats participants en el llibre.

L’acte tindrà lloc el dijous, 19 d’abril del 2012 a la sala Àgora del Cosmocaixa a les 18:30 de la tarda. Esteu tots convidats a assistir-hi (confirmeu-ho a mcamps@custodiaterritori.org).
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies