Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

10 persones que es prenen cura de la terra

Dimecres 23 Gener 2019 - 11:51

L'Estela, en Pau, la Montse, el Marc, la Vicky, el Jesús, en Guillem, en Jaume, l'Oriol i el José han estat els protagonistes de la custòdia. 
                              

Al llarg dels darrers mesos hem pogut conèixer aquests 10 homes i dones que dediquen el seu dia a dia a la protecció de la natura, com a tècnics i tècniques de custòdia. Ens han explicat com la custòdia els ha permès connectar amb el territori, amb les persones i amb l'espai. I com fer de tècnics i tècniques a les entitats requereix molta psicologia, empatia i una recerca continua del consens.

La custòdia és tan bonica, ens han dit, perquè permet fer entendre que tothom pot participar en la conservació de la natura, que és un bé comú, independentment de la propietat dels terrenys.

I que per això és tan necessari divulgar-ho, que tothom sàpiga que hi pot participar. I la millor manera de divulgar-ho és, possiblement mostrar la seva tasca exemplificadora.

Una tasca que gratifica amb el reconeixement de la feina feta, però sobretot, amb el fet de poder gaudir de la natura i els éssers vius, de meravellar-se en boscos "de conte" o enfront una processó de granotes, veient uns petits peixos nedar o les aus baixar a beure a la bassa que acabem de restaurar, tot fent custòdia del territori.

Us convidem novament a apropar-vos a l'Estela, en Pau, la Montse, el Marc, la Vicky, el Jesús, en Guillem, en Jaume, l'Oriol i el José, i conèixer com és la tasca d'un tècnic de custòdia a l'Associació Habitat, l'Associació CEA Alt -Ter, a la Iaeden, al Gepec, a Graëllsia, a l'Associació Cen, a Paisatges Vius, a Selvans, al Grup Natura Freixe i a l'Associació Trenca.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies