Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

DOCUMENT DESTACAT: The use of conservation easements in the European Union

Dijous 15 Novembre 2018 - 15:47

 L’estudi planteja un repte als diferents estats de la Unió Europea de cara a fer ús dels instruments legals de què disposen els ordenaments jurídics interns per fer conservació privada.
 

Els dies 5, 6 i 7 de novembre es va fer a Madrid un workshop sobre incentius a la conservació privada del territori, organitzat per la Fundación Biodiversidad en el marc del projecte LIFE ELCN.

El primer dia de taller es va presentar l’informe “The use of conservation easements in the European Union” per part d’una de les seves autores. Aquest estudi es va elaborar amb l’objectiu de documentar l’actual marc legal dels conservation easements en els ordenaments jurídics dels diferents estats membres de la UE.

A tall explicatiu, un easement és un dret no possessori que faculta a fer ús de la propietat real d’una altra persona legal sense que impliqui un canvi en la titularitat. Aquest instrument legal, quan s’aplica a la conservació de la natura, resulta en el concepte de conservation easement, l’eina de conservació més àmpliament utilitzada als Estats Units.

L’estudi conclou que la majoria majoria d’estats membre de la Unió Euroepa poden aplicar el l’instrument dels conservation easements dins el seu marc legal actual, de manera que només s’ha de treballar en adaptacions o addicions menors a les lleis existents. De fet, el repte principal no recau en el propi sistema legal, sinó més aviat en la manca de pràctica executiva, així com en la falta d’incentius per posar a prova i aplicar més àmpliament l’eina.

En definitiva, l’estudi planteja un repte als diferents estats de la Unió Europea de cara a fer ús dels instruments legals de què disposen els ordenaments jurídics interns per fer conservació privada. 

Us recomanem que us descarregueu el document

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies