Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Projectes LIFE 2018

Dimarts 22 Maig 2018 - 16:22

   
El passat 18 d’abril es van publicar la convocatòria LIFE 2018. Concretament s’han obert les convocatòries tant pel subprograma medi ambient com pel d’acció climàtica.

L'objectiu general de LIFE és contribuir a la implementació, actualització i desenvolupament de la política i la legislació ambiental i climàtica de la UE mitjançant el cofinançament de projectes amb valor afegit europeu. Cal destacar que és l’únic instrument financer de la Comissió Europea dedicat de forma exclusiva al medi ambient.

NOVETATS DEL PROGRAMA LIFE 2018 – 2020

- El 2018, els projectes que sol·licitin finançament en el marc del subprograma LIFE de Medi Ambient han de presentar les propostes mitjançant un procediment de selecció en dues fases. Aquest canvi pretén simplificar els tràmits administratius i estalviar temps als sol·licitants. A la primera fase s’ha d’enviar un document síntesis d’unes 10 pàgines en anglès. Únicament presentaran la proposta complerta aquells sol·licitants que hagin passat a la 2ª fase.

- El percentatge de cofinançament pels projectes “tradicionals” LIFE es redueix a un 55%, excepte pels projectes de Natura i Biodiversitat, que es manté al 60%, podent arribar al 75% en el cas de projectes que afecten a hábitats o espècies prioritàries de la Directiva Aus i Hàbitats.

PROJECTES TRADICIONALS

Els projectes tradicionals poden ser projectes de bones pràctiques, demostració, pilot o informació, sensibilització i disseminació.

Subprograma medi ambient:
Life natura i biodiversitat. Data límit per presentar-s’hi: 14/06/18
Life medi ambient i eficiència recursos. Data límit per presentar-s’hi: 12/06/18
Life governança medi ambiental i informació

Subprograma acció climática. Data límit per presentar-s’hi: 12/09/18
PROJECTES PREPARATORIS
Els projectes preparatoris tracten necessitats específiques per al desenvolupament i la implementació de les polítiques i legislació ambientals o climàtiques de la UE. Els temes específics s'indiquen a la guia. Només pel subprograma medi ambient.
 

PROJECTES INTEGRATS
Subprogrames medi ambient i acció climàtica: projectes implementats a gran escala territorial requerits per legislació específica de la UE. Data límit per presentar-s’hi: 05/09/18

 
Més, sobre...: finansament , life , convocatoria 2018
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies