Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Trobada transnacional del projecte sobre agricultura metropolitana MADRE

Dijous 8 Febrer 2018 - 16:55

Ens trobem a Montpellier amb administracions de ciutats europees per parlar d’agricultura metropolitana.
 
Arrel de la nostra participació a les Taules de Participació i Debat dels conflictes socioecològics organitzats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els mateixos ens van convidar a participar a la trobada transnacional del projecte sobre agricultura metropolitana MADRE (Interreg Mediterranean).

El projecte té l’objectiu de recuperar i estimular l’agricultura periurbana en diverses metròpiolis europees, tant diverses com Barcelona, Tessalònica (Grècia), Tirana (Albània), Bolonya (Itàlia), Montpellier i Marsella (França). Els assistents a la trobada eren agents molt vinculats a les ciutats membres del projecte, sobretot administracions públiques, però també organitzacions agrícoles de diversos tipus.

El gruix de la trobada es va centrar en mesures de planificació i governança per estimular l’agricultura peri-urbana. El nostre paper va ser sobretot presentar la custòdia del territori com a una eina més a estudiar i utilitzar per dinamitzar una agricultura responsable amb la biodiversitat, conscient dels valors naturals de les finques i que a la vegada els pot utilitzar per donar valor afegit als productes finals. A més hi vam presentar resultats i la guia resultant de la nostra participació al projecte Access to Land. La nostra contribució va ser molt ben rebuda, la majoria d’assistents no havien sentit a parlar mai de la custòdia i les nostres intervencions van suscitar moltes preguntes i interès.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies