Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Nova col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la XCT per impulsar la custòdia municipal a la demarcació de Barcelona

Dimecres 7 Febrer 2018 - 18:15

La col·laboració es plasma en un Pla de Treball conjunt. 
Dins de la XCT es va crear l’any 2016 el Grup de Treball de Custòdia Municipal que, des de llavors, ha desenvolupat diferents accions per impulsar la custòdia promoguda des de les administracions locals, en els seus possibles papers de propietàries de terrenys d’interès per a la conservació, d’entitats de custòdia o de mitjanceres entre les parts. Actualment, es compta amb diverses experiències sobre com es pot desenvolupar aquesta custòdia. Aquest bagatge ha posat de manifest la potència i l’interès d’aquests instruments per a les polítiques locals de protecció del medi natural, més encara després que es modifiqués recentment el Codi Civil Català per incloure específicament la figura del Contracte de custòdia del territori.

Partint d’aquesta base, la Diputació de Barcelona (membre de la XCT des dels seus inicis) i la XCT han arribat a un acord per desenvolupar un Pla de treball destinat a difondre i impulsar la custòdia municipal. Entre els continguts més destacats del Pla figuren el desenvolupament de recursos tècnics, l’oferta de formació especialitzada, el suport per al desenvolupament d’acords de custòdia i la difusió dels recursos, les activitats i les experiències existents.

Amb totes aquestes línies d’actuació es pretén que la custòdia municipal faci un salt qualitatiu i es converteixi en un instrument útil i efectiu, complementari dels que ja existeixen, per als municipis interessats en la protecció del patrimoni natural i cultural.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies