Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El projecte Adaptació a Canvi Climàtic i Custòdia avança a pas ferm

Divendres 3 Novembre 2017 - 12:40

En aquests moments ens trobem redactant la guia pràctica.
 
Les darreres setmanes hem anat avançant en l’execució del projecte “Adaptació al canvi climàtic en projectes de custòdia del territori”, finançat per la Fundación Biodiversidad del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente i en col·laboració amb el Foro de Redes y Entidades de Custodia del Territorio (FRECT). La primera fase del projecte, es basa en la redacció d’una guia pràctica dirigida sobretot a entitats de custòdia. Amb aquesta guia pretenem resumir i fer disponible de manera senzilla i adaptada la informació sobre canvi climàtic i adaptació, així com donar eines per aplicar-la als projectes de custòdia.

Una altra part destacable de la guia és l’exposició de “casos exemplars”, entitats i projectes que ja apliquen mesures d’adaptació al canvi climàtic a través de la custòdia. Després d’una crida oberta de projectes, hem seleccionat cinc casos, dos catalans i tres de la resta de l’estat, que representen força bé diferents àmbits i maneres d’aplicar l’adaptació al canvi climàtic: Aquesta guia la redactarà Lavola, que va presentar la proposta guanyadora a la convocatòria oberta que vàrem fer entre membres de la XCT. Valorem molt positivament aquesta crida oberta, un aposta per guanyar en democràcia interna i de la qual en van resultar 7 propostes molt competitives. Moltes gràcies a tots els que hi vau participar i us animem a presentar-vos en properes ocasions, segur que repetirem aquest format!

En una segona fase del projecte, durem a terme assessoraments a entitats a partir de la primera part de la guia per adaptar els vostres projectes al canvi climàtic. També preveiem ajudes a 4 entitats per incorporar l’adaptació als plans de gestió i incloure-les com a proves pilot a la guia. Esteu atents a la convocatòria! 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies