Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Ja et pots apuntar a les 7 grans accions de voluntariat ambiental de la Setmana de la Natura!

Dijous 4 Maig 2017 - 10:24

El cap de setmana del 10 i 11 de juny, en el marc de la Setmana de la Natura (del 2 a l'11 de juny), tindran lloc arreu de Catalunya 7 grans accions de voluntariat ambiental de temàtiques diverses. Apunta't-hi i dóna un cop de mà a la natura!
Atès que la Setmana de la Natura busca implicar la ciutadania en la conservació de la natura i la millora del medi ambient, enguany s’organitzaran 7 actes centrals que volen posar la mirada en el voluntariat ambiental com a forma de participació ciutadana en col·laboració amb les entitats ambientals. Aquestes 7 grans accions seran de temàtiques diferents i tindran lloc el cap de setmana del 10 i 11 de juny. Són les següents:

Barcelona
1. Un Bioblitz a la muntanya de Montserrat reunirà molts voluntaris i voluntàries per detectar, acompanyat d'especialistes, el màxim nombre d’espècies i identificar la biodiversitat de l’entorn. Organitzat per la Fundació Catalunya - La Pedrera i l’Associació World Nature (10 de juny al Bruc, l’Anoia).

2. A la Riera de Merlès el voluntariat ambiental ajudarà a combatre la processionària de forma natural, amb l’Associació ADEFFA (10 de juny a Santa Maria de Merlès, Osona).

3. A Vilanova i la Geltrú, la Plataforma en defensa de l’Ortoll-Sant Gervasi i Garraf Coopera volen restaurar els camins ramaders d’Adarró i de l’Ortoll, el Turó del Sèu i el circuit d’Adarró i eliminar plantes exòtiques afavorint la biodiversitat de l’ecosistema (11 de juny a Vilanova i la Geltrú, Garraf).

Girona
4. A Girona l'Associació La Sorellona i els voluntaris/es posaran els ulls sota l’aigua i faran un cens de fauna aquàtica al riu Ter, parlant de la problemàtica de les espècies invasores i la necessitat de recuperar el bosc de ribera (10 de juny a Girona).

Tarragona
5. I a Tarragona, l’Associació Aurora ens convida a descobrir el riu Francolí a través d’accions de conservació del seu bosc de ribera (11 de juny a Tarragona).

Terres de l’Ebre
6. Més al sud, l'associació Graëllsia organitza una gimcana del mar a l'Espai Natural de Santes Creus, per conèixer la seva biodiversitat i col·laborar en la millora dels seus valors naturals (10 de juny a l’Ametlla de Mar, Baix Ebre).

7. A la Reserva Natural de Sebes (Flix) calen voluntaris per pasturar amb els cavalls de Camarga, extreure espècies invasores i anellar cries de cigonya, amb el Grup de Natura Freixe (11 de juny a Flix, Ribera d’Ebre).

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA! Per apuntar-vos a les activitats, cal que ompliu el següent formulari: https://goo.gl/forms/ax04UBwJ1XqEy1Yf2

US HI ESPEREM!

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la subvenció rebuda destinada a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies