Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El Grup de Treball de Custòdia Marina incorpora l'àmbit litoral i canvia la coordinació.

Divendres 3 Febrer 2017 - 11:36

El passat 24 de gener es va celebrar una reunió amb una 20 d'assistents interessats en promoure aquest grup de treball.
 
El passat 24 de gener es va reunir el Grup de Treball de Custòdia Marina a l’Aula Ambiental del Bosc de Turull (espai gestionat per l’SCEA) per a veure si el grup agafava un nou gir en diversos àmbits per tal de donar-li una nova embranzida.
 
Per una banda, donada la complexitat de la custòdia marina com a tal i veient que a Catalunya hi ha moltes iniciatives de custòdia a la franja litoral com restauració de llacunes, conservació de dunes, etc, es va acordar d’ampliar l’abast del grup i ara ens hem constituït com a GTC Marina i Litoral. Aquest pas endavant ens permet ampliar el nucli actiu amb diverses entitats amb ja certa experiència i molt motivades que permetran enfortir el grup.
 
D’altra banda, després d’uns anys de coordinació per part de l’entitat Submon, es proposa el relleu per part de l’entitat ebrenca GRAËLLSIA, Grup d’Estudis i Comunicació Local, i la figura recau en la seva tècnic de custòdia marina, l’Eli Bonfill.
 
Per últim, la reunió va comptar amb la presència de 2 tècnics de l’administració molt implicats en la custòdia del territori: Sara Pont del Departament de Territori i Sostenibilitat, i Joan Ylla del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. És molt important per al grup comptar amb el seu suport donada la complexitat dels acords de custòdia al medi marí i litoral, i ens ofereix també una visió diferent a l’hora d’abordar certes consultes o tràmits ja que ells poden guiar-nos a l’hora de saber amb qui contactar per agilitzar-ho. En aquest sentit un dels primers esforços del nou any serà redactar protocols per a la signatura d’acords de custòdia al medi marí i litoral, així com contactar amb el Servei de Costes de la Generalitat per a poder treballar conjuntament en la línia d’obtenció de permisos per a certes actuacions de forma més àgil, sempre sota criteris de conservació.
 
Per a més informació consulteu la web del Grup de Treball:  www.xct.cat/ca/grupsdetreball/gtcm_qui_som.html

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies