Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Mor el president del ICTIB Juan José Sánchez

Divendres 2 Desembre 2016 - 12:32

Ostentava també la direcció de la Fundació per la Conservació del Voltor Negre i de la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània 
Juan José Sánchez Artés (Bolívia, 1962), naturalista, director gerent de la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre (BVCF) i de la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània (FVSM), amb seu a Campanet, va morir als 54 anys a l'Argentina, a causa d'una aturada cardíaca. Estava casat i deixa dos fills: Samuel, de 19 anys, i Rubén, de 16.

Va arribar a Mallorca el 1989, on va conèixer a la seva dona, Evelyn Tewes, biòloga i patrona de la Fundació Voltor Negre (constituïda a Holanda el 1986). Durant la seva trajectòria professional ha format part del Patronat de la Fundació Voltor Negre i de la FVSM. Actualment era el president del ICTIB (Iniciatives per a la Custòdia del Territori a les Illes Balears). Ha desenvolupat projectes de conservació i custòdia amb els voltors a Mallorca (on hi ha la seu de la Fundació) mitjançant convenis amb la Conselleria de Medi Ambient, amb propietaris de finques rústiques i amb mediambientalistes. També en el sud de França, als Balcans (Bòsnia, Bulgària, Albània, Macedònia, Grècia, etc.).
 

Un dels resultats de les seves iniciatives i les de la seva dona Evelyn Tewes, a la custòdia del territori i la conservació dels voltors, va ser la donació de la finca d'Ariant (Pollença) a la FVSM, el gener de 2012. També va coordinar des de la Fundació el Programa S.O.S. Verí, del que va ser pioner a nivell local, nacional i internacional.

Va ser un dels impulsors del Projecte Muntanya del Voltor, a Valldemossa, el qual va subscriure un conveni pioner de custòdia del territori amb l'Ajuntament de Valldemossa i els propietaris de finques de la zona. Tot el personal que el coneixia i ha treballat amb ell lamenta profundament la seva pèrdua.

Podeu veure un vídeo homenatge a la figura de Juan José Sánchez a partir de les fotografies dels seus treballs i projectes editat per la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània. Juan José personalitzava l'amor incondicional per la Serra de Tramuntana i la seva biodiversitat!

Font: Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània 


 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies