Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La XCT participa al seminari sobre conservació transfronterera organitzada per la International Land Conservation Network i al Rally anual de la Land Trust Alliance

Divendres 2 Desembre 2016 - 15:29

La XCT viatja als EUA per enriquir-se d’experiències de custòdia d’arreu del món.
 
El passat dia 27 d'octubre, en Jofre Rodrigo va representar la XCT al seminari sobre conservació transfronterera organitzada per la International Land Conservation Network a Minneapolis. Les sessions es van centrar principalment a explorar exemples de conservació entre EUA i estats veïns com Canadà i Mèxic, però també es van presentar exemples europeus. Angelo Salsi, cap de la unitat LIFE i CIP Eco-innovació de la Comissió Europea va presentar la Xarxa Natura 2000 com l'àrea de conservació transfronterera més gran del món. La voluntat de la XCT és ser activa en l’àmbit internacional per potenciar la custòdia com a estratègia efectiva de conservació de la natura arreu del món.

Posteriorment, del dia 28 al 30 de d'octubre, la XCT va participar al Rally anual de la Land Trust Alliance. En total hi van participar al voltant de 2000 persones entre representants d’entitats de custòdia (Land Trusts), tècnics i funcionaris governamentals i líders per a la defensa de la conservació. Va comptar amb més de 100 seminaris i jornades de debat, sortides de camp i espais d’intercanvi i trobada. Aquestes jornades es dirigien principalment a formar els tècnics i membres de les juntes directives de les entitats de custòdia. La formació va estar molt enfocada a temes importants per a la seva actuació diària i que poden aplicar-se de forma immediata. Aquesta vocació eminentment pràctica de la formació fa que les jornades anuals de la Land Trust Alliance generin un gran interès en el sector. La principal novetat d’aquest any va ser la nova edició de la guia de bones pràctiques després d’un període de més d’un any de procés participatiu. 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies