Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

WEB DEL MES: Exocat, nou sistema d'informació d'espècies exòtiques de Catalunya

Dijous 6 Octubre 2016 - 15:47

És una nova base de dades que recopila, endreça i fa disponible tota la informació sobre l'estat actual, el risc futur i la capacitat de resposta a les espècies exòtiques a Catalunya.
 
El projecte es va iniciar el 2008-2009 impulsat pel Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ACA amb la coordinació del CREAF. Al 2016 aquesta base de dades  té més de 1.100 espècies exòtiques registrades. La base de dades d’EXOCAT, consultable des de la web del projecte, proporciona informació diversa, com ara fitxes i mapes de distribució per a les més de 1.100 espècies exòtiques identificades fins ara a Catalunya.

Catalunya és una de les àrees amb més concentració d’espècies exòtiques d’Espanya i d’Europa. L’elevat grau d’humanització del paisatge, la gran densitat de població, els intercanvis de persones i de mercaderies i la bondat del clima mediterrani faciliten l’arribada i l’establiment d’aquestes espècies. Fins fa poc temps, la informació disponible sobre la presència i abundància de les espècies exòtiques a Catalunya i sobre els impactes que produeixen es trobava força dispersa i molt poc estandarditzada. Això dificultava molt l’obtenció d’informació per a la presa de decisions pel que fa a la gestió, control i eradicació d’aquestes espècies.

Per aquest motiu, el CREAF i el Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals de la Generalitat de Catalunya estan desenvolupant el Sistema d’Informació d’Espècies Exòtiques de Catalunya (EXOCAT), que recull la majoria de dades disponibles sobre la distribució, la procedència, la via d’entrada i l’estat d’invasió d’aquestes espècies en el nostre territori. Ara han fet un pas més, posant en una base de dades tota la informació que es va recollint.

Podeu consultar la base de dades al següent link: http://exocat.creaf.cat 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies