Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Obertes les inscripcions a les VI Jornadas Estatales de Custodia del Territorio

Dijous 6 Octubre 2016 - 12:38

Les Jornades tindran lloc a Sevilla entre el 2 i 5 de novembre.
 
Ja us podeu inscriure a les VI Jornadas Estatales de Custodia del Territorio. La inscripció té un preu de 50€. Es pot formalitzar a través de la pàgina web del FRECT.

Aquestes jornades seran un punt de trobada i reflexió entre xarxes i entitats involucrades en la custòdia del territori, així com un fòrum obert a altres agents socials i econòmics vinculats d'una o altre forma en aquesta estratègia de conservació. Per això, des del FRECT s'estan dissenyant unes jornades amb un nou format que que permetrà concretar una estratègia futura de desenvolupament de la Custòdia del Territori a l'Estat espanyol.

Per anar fent boca, està disponible un avanç del programa (www.frect.org/avance-de-programa/). La jornada inaugural (dimecres 2 de novembre) tindrà a la custòdia del territori a Andalusia com a protagonista. Per a això, es comptarà amb destacats professionals que, amb un component formatiu, tractaran aspectes tècnics com són la realització d'acords, l'execució i finançament d'actuacions, la gestió d'entitats i dels acords i la implicació dels propietaris, així com la exposició de diferents casos concrets.

Durant les jornades també s'exposaran una sèrie de comunicacions tècniques que hauran estat seleccionades d'entre totes les rebudes per una comissió assessora, atenent la seva qualitat i rellevància. Aquestes presentacions tindran lloc durant intervencions de deu minuts, després de les quals tindrà lloc un debat d'uns 20 minuts. Un format que pretén afavorir la participació i el diàleg entre els autors i els participants. Totes les comunicacions tècniques triades seran difoses per diversos mitjans i publicades digitalment al web del FRECT. També disposaran d'ISBN.

Tancant la trobada es farà una sortida de camp per conèixer in situ una experiència destacada de custòdia del territori i donar l'oportunitat als assistents que gaudeixin directament de la natura en una de les regions amb major riquesa en biodiversitat d'Europa. La sortida permetrà als participants conèixer en primera persona els beneficis d'una adequada gestió del territori a través de la posada en marxa d'iniciatives de custòdia.

Grups de treball per a les Jornadas
S'han creat grups de treball en relació a temes clau per al desenvolupament de la Custòdia a Espanya. Cadascun d'aquests grups elaborarà un o diversos documents que es validaran i consensuaran i / o treballaran durant les JECT. Els resultats d'aquests documents donaran resposta a necessitats concretes del moviment de la custòdia del territori en l'àmbit estatal.

Aquests grups estan formats per persones i entitats que compten amb experiència, coneixement i interès en les temàtiques proposades:
 
1 - Marc general i prospectiva de la conservació privada i custòdia del territori
2 - Bones Pràctiques i registre per a la Custòdia del Territori
3 - Caça i custòdia
4 - Custòdia fluvial
5 - Custòdia agrària

Aquestes Jornadas són organitzades pel Foro de Redes y Entidades de Custodia del Territorio (FRECT) i compten amb el suport de la Fundación Biodiversidad el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, la Junta de Andalucía i la colaboració de la Fundación Migres.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies