Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'Associació Aurora firma nous acords de custòdia

Dimecres 7 Setembre 2016 - 22:45

Durant el juliol ha signat 3 nous acords.

 
Text i imatges > web de l'Associació Aurora

- Acord de custòdia del riu Francolí amb l’Ajuntament de Constantí
L’Ajuntament de Constantí i l’Associació Aurora varen signar un acord de custòdia del riu Francolí per afavorir la preservació dels valors naturals de l’entorn fluvial i integrar persones amb risc d’exclusió social.

L’objectiu es preservar els valors naturals del territori i plantejar un seguit d’accions adreçades a la conservació de la biodiversitat de l’entorn natural.

En el marc d’aquest acord de custòdia es planteja portar a terme actuacions encaminades a l’eliminació d’espècies de flora invasores, com ara la canya i l’ailant, i a la recuperació dels camins. També es pretén organitzar jornades de voluntariat ambiental en les que participin els veïns.
 
- Acord de custòdia amb l’Ajuntament del Morell
L’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora varen signar un acord per a la custòdia del tram de riu que travessa el terme municipal del Morell. L’objectiu es preservar els valors naturals del territori i realitzar un seguit d’accions adreçades a la conservació de la biodiversitat de l’entorn natural.

Les primeres actuacions que es plantegen en el marc d’aquest acord de custòdia van encaminades a l’eliminació d’espècies de flora invasores, com ara la canya, i a la recuperació dels camins. També es pretén organitzar jornades de voluntariat ambiental en les que participin els veïns.
 
- Acord de custòdia del Clot del Mèdol

La Fundació Abertis i les associacions Aurora i La Sínia varen signar un acord de custòdia de la pedrera romana del Mèdol, per tal d’afavorir la preservació dels valors naturals de l’espai.

La Fundació Abertis, propietària de la finca on es troba la pedrera romana del Mèdol, ha impulsat la recuperació històrica del territori juntament amb les entitats socials i ambientals Aurora i La Sínia. L’objectiu es preservar els valors naturals del territori i plantejar un seguit d’accions adreçades a la conservació de la biodiversitat de l’entorn natural.

Un exemple n’és el de la cargola sanguínia (Erodium sanguis-christi), una herba anual, inclosa en el Catàleg de Flora Amenaçada de Catalunya. L’Associació Aurora i La Sínia realitzaran un inventari de la població de cargola sanguínia en la finca, objecte de l’acord, i proposaran accions concretes per tal de preservar el seu hàbitat, amb la finalitat de garantir la seva conservació.

Les parts estan d'acord en la necessitat de fer compatible l’ús del territori amb la conservació dels seus elements naturals, paisatgístics i patrimonials, perquè en puguin gaudir totes les persones i també les generacions futures.  Per aquest motiu, la Fundació Abertis i les associacions AURORA i LA SÍNIA han establert un marc de col·laboració per dur a terme una iniciativa de custòdia del territori.

La finca on es troba la pedrera romana està situada al paratge del Clot del Mèdol, al terme municipal de Tarragona, i té una superfície de 1,27 Hectàrees. La pedrera va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000, quan es va consolidar l’espai per facilitar-ne la seva accessibilitat juntament amb la construcció d’un museu.
 
 
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies