Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La XCT defensa el contracte de custòdia del territori al Parlament

Dimecres 31 Agost 2016 - 16:42

La compareixença va tenir lloc el passat 29 de juliol.
 
El passat dia 29 de juliol, el coordinador de la XCT, Sergi Marí, va comparèixer davant la Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya per parlar de l'article 623-34 del projecte de llei del Llibre VI del Codi civil de Catalunya, que regula el contracte de custòdia del territori. Hi va comparèixer acompanyat de l'Advocat i assessor de la XCT, Hernan Collado, i del president, Marc Vilahur.
 

La Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya ha realitzat una ronda de contactes amb experts en dret civil i agents socials implicats en relació a la propera aprovació d'aquesta llei, amb l'objectiu de donar llum als diputats sobre el seu significat i transcendència. En el cas de l'article 623-34, la XCT va explicar als diputats la trajectòria de la custòdia del territori en l'ordenament jurídic català i estatal, i la seva realitat actual. Davant les reticències d'alguns grups parlamentaris, la XCT va defensar la conveniència d'una regulació pròpia per a una mena de contractes que no troben cabuda en altres formes jurídiques tipificades -com l'arrendament, el mandat o altres-, tal com demostra el fet que més del 80% dels acords no es cenyeixin a cap d'aquestes formes.

La XCT va mostrar el seu acord amb la redacció actual del l'article, bo i fent referència a exemples de dret comparat com la pròpia Llei del dret real de conservació, aprovada a Chile recentment, que és un referent mundial de regulació complerta dels contractes de custòdia del territori, amb transcendència real, en ordenaments de tradició jurídica romano-germànica (veure noticia "S'ha aprovat la llei dels drets reals de conservació a Chile", d'Hernan Collado).

Per a més informació consulteu la presentació que va realitzar l'Hernan Collado "El contracte de custòdia del territori al Llibre VI del Codi civil de Catalunya" i en Sergi Marí "La custòdia del territori a Catalunya".

També us recomanem que llegiu noticies anteriors vinculades amb aquest tema:


 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies