Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Hem publicat el VI inventari d'acords de custòdia del territori 2015

Dimarts 10 Novembre 2015 - 15:12

Al llarg del 2015, des de la xct s'ha elaborat l'inventari dels acords de cutòdia del territori a Catalunya amb les dades actualitzades. Això ha estat possible gràcies a la informació facilitada per les entitats membres de la xct i altres entitats de custòdia del territori català.

L’inventari és un recull de totes les iniciatives de custòdia existents al país i que es concreten en acords entre les entitats de custòdia i els propietaris dels terrenys en custòdia. Aquestes iniciatives de custòdia són un conjunt d’estratègies i vies de col·laboració entre diferents agents, públics i privats, amb l’objectiu de conservar valors naturals, culturals i paisatgístics del territori.

L’inventari té l’objectiu de ser una eina d’informació i difusió dels acords i de les entitats de custòdia del territori per a entitats de custòdia i membres de la XCT, ajuntaments i administracions locals, institucions públiques i privades, propietaris i gestors de finques rústiques, així com ciutadans interessats en la conservació del territori, esperant ser un instrument útil i clarificador per veure l’estat actual en què es troba la custòdia del territori al nostre país i orientar-la cap a una perspectiva de futur. Com a novetat aquest any s'ha inclòs una estadística d'acords de custòdia dins d'espais Xarxa Natura 2000.

Els resultats de l'inventari 2015 són següents:
- 844 acords de custòdia a Catalunya;
- 77 entitats de custòdia;
- 42.904,79 ha amb acords de custòdia, de les quals 230.000ha són de custòdia marina.

En conclusió, els acords de custòdia han augmentat en un 25% especte el 2012, fet que demostra la creixent expansió de la custòdia al territori i la consolidació d'aquesta a Catalunya com a eina de conservació de la natura i del nostre territori.

Podeu consultar el resum de l' inventari a la web o bé podeu veure l' informe complet aquí.

La redacció i edició d'aquest Inventari ha estat possible gràcies a la col·laboració de David Vila, voluntari i estudiant en pràctiques de la UVic-UCC.

Més, sobre...: inventari , acords
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies