Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

ILCN Berlín: Crònica del segon Congrés de "International Land Conservation Network" 2015

Dimarts 27 Octubre 2015 - 15:07

Del passat 19 al 21 d'octubre representants de la XCT acompanyats de la Directora general de polítiques ambientals, la Sra. Marta Subirà, van assistir al segon congres de la ILCN a Berlin. En aquesta Jornada amb més de 100 participants de països dels 6 continents es van discutir i treballar els principals eixos de desenvolupament i organització de la conservació privada global en clar creixement durant l'inici del segle XXI.
En les diferents sessions es va anar treballant la legislació, el finançament, les metodologies de conservació, el monitoratge i la comunicació que realitzen les principals entitats de conservació, essent la custòdia del territori un aspecte d'interès en el desenvolupament d'accions de conservació. La XCT constitueix un exemple clar d'experiència, gràcies a la tasca duta a terme per la mateixa entitat, per les entitats de custòdia que la formen i gràcies a la col·laboració permanent amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

El congrés és una passa definitiva en la consolidació de la International Land Conservation Network, que vol esdevenir un referent per a les entitats de conservació privada en matèria de:
-   Intercanvi d'informació i experteses entre entitats.
-   Formació i aprenentatge.
-   Entitat paraigües per a fer de grup de pressió als principals organismes internacionals.

Alhora, durant el congrés es va produir una trobada paral·lela entre els socis europeus de la ILCN per a la creació d'una estructura específica al nostre continent pel compliment d'aquests objectius enfront de la Unió Europea.

Podeu consultar el programa a la web.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies