Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Molt bona rebuda del programa de visites a projectes de custòdia en el marc del projecte Tejiendo Redes

Dijous 10 Setembre 2015 - 08:52

Del 7 al 10 de setembre una vintenta de persones procedents de l'estat espanyol han visitat diversos projectes de custòdia del territori catalans.
 
En el marc del projecte Tejiendo Redes para la Custodia del Territorio en España s'ha organitzat un programa de 3 dies per a visitar diversos projectes de custòdia del territori a Catalunya (del 8 al 10 de setembre del 2015). En aquest programa de visites hi han participat unes 20 persones entre tècnics d'organitzacions i polítics d'administracions, procedents de diversos punts de l'estat espanyol.

El programa té l'objectiu de mostrar als participants diverses experiències de custòdia del territori amb la finalitat que puguin conèixer-les d'aprop i adquirir el coneixement necessari per aplicar-lo en els seus àmbits de treball.

Concretament, el passat 8 de setembre es va realitzar un col·loqui entre la Marta Subirà, Directora General de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya i en Víctor Gutiérrez, Coordinador de l'àrea de projectes de la Fundación Biodiversidad sobre l'impuls de la custòdia del territori des de les administracions públiques. Durant el col·loqui els assistents van poder preguntar als ponents la seva opinió sobre diversos aspectes de la custòdia. Posteriorment es va realitzar una taula rodona sobre "Custòdia Fluvial en espais de Domini Públic Hidràulic". A la taula hi van participar en Guillem Peñuelas de l'Agència Catalana de l'Aigua, la Celia García de la Confederación Hidrográfica del Duero i en Marc Ordeix del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis del Museu del Ter (CERM). Durant la jornada es va debatre sobre les dificultats d'aplicar acords de custòdia fluvial en aquests espais.
 
A continuació podeu descarregar-vos les següents presentacions:
- Celia García de la Confederación Hidrográfica del Duero: descarregar presentació (3MB).
- Marta Subirà del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya: descarregar presentació (3 MB)

El dimarts a la tarda es va visitar el projecte de Riberes del Ter del CERM i la roureda del Llopart de Sant Julià de Vilatorta (amb acord de custòdia amb el CERM). Pel dimecres es van visitar els diversos projectes de custòdia que està gestionant la Fundació Emys: aplicació del 0,5% de l'IBI de l'Ajuntament de Maçanet de la Selva a la conservació d'espais custodiats, Can Moragues i diverses de les basses recuperades. Durant la jornada també es van presentar els acords de custòdia que gestiona el Consorci de l'Alta Garrotxa, de la mà de la tècnica del Consorci. Aquest dijous els participants han visitat els projectes que l'Associació Paisatges Vius està gestionant amb l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i els projectes de custòdia fluvial de l'Associació Mediambiental La Sínia.

A continuació podeu descarregar-vos les següents presentacions: 
-0,5% de l'IBI de l'Ajuntament de Maçanet de la Selva: descarregar presentació (0.5MB).
- El Consorci de l'Alta Garrotxa: descarregar presentació (5MB)
 

La valoració global dels participants del programa de visites és molt positiva, donat que els ha permès conèixer amb detall diversos projectes de custòdia que són del seu interès. Els coneixements adquirits durant el programa podran ser aplicats en els seus àmbits de treball.

Per a més informació podeu consultar el programa complert de visites en el següent link:
www.custodiaterritori.org/mm/file/iniciatives/tejiendo%20redes%2014-15/programa_visitas_catalunya_tejiendo_v1_lq.pdf
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies