Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònia de la Sortida tècnica per conèixer la Reserva Natural de Sebes de Flix

Dijous 2 Juliol 2015 - 16:02

La sortida es va realitzar el dia previ a l'Assemblea anual de membres de la XCT.
 

El passat dijous 18 de juny a la tarda, una 20 de persones vam realitzar una visita tècnica a la Reserva Natural de Sebes de la mà d'en Pere-Josep, director del Grup de Natura Freixe, l'entitat que gestiona la Reserva. Durant la visita, que va durar unes 3 hores, vam poder conèixer la tasca que l'entitat està realitzant per conservar l'espai.

Primerament en Pere-Josep ens va rebre al Mas del Director, on ens va presentar l'entitat i una breu història de la zona, per posar en context els projectes que s'han anat desenvolupant al llarg dels anys. A continuació, ens vam desplaçar a la zona on aniden les cigonyes. Posteriorment vam poder gaudir d'una de les passarel·les que permet gaudir de l'espectacular bosc de ribera de la zona. Posteriorment vam visitar el Museu del Camí de Sirga, on vam poder conèixer amb detall com era la vida al riu a inicis de segle. Finalment ens vam desplaçar fins a un turonet des d'on vam poder gaudir de la vista del meandre de Flix.
 
         
               
         La Reserva Natural de Sebes
La Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix són dos espais fluvials inclosos al Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN). L’any 1995 van ser declarats Reserva Natural de Fauna Salvatge, sota la denominació de Riberes de l’Ebre a Flix.

Amb una superfície de 204 hectàrees, la zona de Sebes és un espai fluvial que conserva bona mostra de vegetació aigualosa i de ribera. Comprèn l’espai natural de Sebes, situat al marge esquerre del riu Ebre, aigües amunt de l’embassament de Flix, on s’ha format un dels canyissars més extensos de Catalunya i on es conserva un bosc de ribera gairebé intacte que creix esplendorosament a les illes fluvials. L’espai declarat Reserva Natural de Fauna Salvatge inclou aquesta zona d’aiguamolls, les illes fluvials i una franja de protecció de seixanta metres de riu al seu voltant.

La gestió de la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix per part del Grup de Natura Freixe es realitza gràcies a diversos acords de custòdia del territori. Concretament entre el Grup de Natura Freixe i l’Ajuntament de Flix. Altres exemples de custòdia del territori vigents a la reserva són l’ús per part del Grup de Natura Freixe de les finques de Pitoia i Cigonyes (ambdues son propietat de la Fundació Catalunya-La Pedrera) com a infraestructuresde la Reserva Natural.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies