Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

WEB DEL MES: Nous vídeos del projecte Consuma Naturalidad

Dimecres 4 Febrer 2015 - 13:13

Els vídeos promouen el consum responsable de productes alimentaris apliquen sistemes de producció que afavoreixen la conservació de la biodiversitat.
 
A continuació trobareu els 2 vídeos que formen part del projecte Consuma Naturalidad i que us recomanem veure:
 
"Ganaderos: los guardianes de la biodiversidad" - Molts dels nostres paisatges ramaders tradicionals es formen per la conjunció del maneig sostenible de les races autòctones adaptades als ecosistemes més diversos, juntament amb la presència d'un gran nombre d'espècies de flora i fauna d'alt valor ecològic. La ramaderia a la Xarxa Natura 2000 es caracteritza per tant per un maneig equilibrat de les càrregues ramaderes en els diferents hàbitats per poder mantenir uns ecosistemes dels quals depenen no només les pròpies cabanes sinó tota la biodiversitat silvestre d'alt valor associada . D'una banda l'autoctonia, els seus productes derivats i les espècies; per una altra els rostres dels que representen aquest fràgil equilibri al llarg dels nostres territoris dia rere dia formen els ingredients fonamentals d'aquesta història. Tot això configura la línia del que representa ser guardians de la biodiversitat del present i futur.

"Agricultores, guardianes de la biodiversidad" - L'agricultura a la Xarxa Natura 2000 es caracteritza per tant per una gestió equilibrada dels factors de producció en els diferents hàbitats per poder mantenir uns ecosistemes dels quals depenen no només la pròpia agrodiversitat sinó tota la biodiversitat silvestre d'alt valor associada . D'una banda les varietats locals autòctones, els seus productes derivats i les espècies ; per una altra els rostres dels que representen aquest fràgil equilibri al llarg dels nostres territoris dia rere dia formen els ingredients fonamentals d'aquesta història .

El projecte Consuma Naturalidad és una iniciativa promoguda per la Fundació Félix Rodríguez de la Fuente i finançada per l'Instrument Europeu LIFE per al Medi Ambient. El seu objectiu principal és contribuir a la conservació de la biodiversitat silvestre del nostre país i especialment la present a la Xarxa Natura 2000, promovent la producció i fomentant el consum d'aliments derivats de les nostres races de bestiar i varietats vegetals autòctones i els mètodes de producció afavoreixin aquesta conservació. El projecte es desenvolupa en dues línies d'actuació, una Marca de Garantia per als productes i una Campanya de Comunicació per als consumidors, amb la finalitat de contribuir a l'aprofitament sostenible dels recursos naturals, de la cultura i les tradicions, evitant que s'abandonin les àrees de producció i la seva activitat econòmica, i resultant en la conservació dels nostres paisatges humans i naturals, posant en valor aliments amb origen en l'autoctonia.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies