Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La xct concedeix 6 ajudes per a fer estades en entitats de custòdia

Dimecres 4 Febrer 2015 - 15:53

La xct ha convocat un programa de 6 ajuts per a persones interessades en la custòdia del territori, gràcies al projecte d'implantació i desenvolupament de la custòdia del territori a Espanya, Tejiendo Redes, en col·laboració amb l'Obra Social “la Caixa”.
 
Aquest programa consisteix en oferir 6 dotacions econòmiques de 1.400€ per a ajudes a tècnics de custòdia del territori perquè realitzin estades d'una setmana de durada en entitats de custòdia del territori. La finalitat d'aquest programa és capacitar els beneficiaris de les ajudes a través de l'aprenentatge i intercanvi d'experiències i coneixements.
 
Les estades s'hauran de dur a terme entre gener i maig de 2015.
 
La xct va resoldre el passat 2 de febrer les ajudes concedides, amb criteris de qualitat del pla de treball, de l’interès de l’intercanvi per a la custòdia del territori i de les possibles aliances futures. Així mateix s’ha donat prioritat a aquells intercanvis que suposin una estada en una entitat que pertany a una xarxa autonòmica diferent de la seva entitat d’origen.
 
Les estades que es faran són els següents:
  • Una estada GOB Menorca, per veure com fan el seguiment dels acords de custòdia agrària i com treballen amb la comercialització dels productes i l’assessorament que ofereixen als pagesos.
  • Una estada per conèixer els diferents acords d’acompanyament i gestió que té l’entitat Paisatges Vius per a la conservació de la biodiversitat.
  • Una visita a la Fundació Emys per intercanviar experiències i coneixements sobre diferents aspectes de la custòdia agrària.
  • Una estada a ADEGA (Asociación para a Defensa Ecolóxica de Galiza) per conèixer de primera mà el projecte Charcas con vida, un projecte de custòdia fluvial i voluntariat.
  • Una estada al Foro de Redes y Entidades de Custodia del Territorio y a la Red de Castilla-La Mancha y Madrid per veure com s’organitzen i treballes dues agrupacions d’entitats de diferents nivells.
  • Finalment, una visita a la Red de Custodia de Castilla-León per aprendre de l’organització i funcionament d’una altra xarxa d’entitats de custòdia del territori. 

Aquest programa és possible gràcies al projecte Tejiendo Redes para la custodia del territorio en España, una iniciativa de la Xarxa de Custòdia del Territori en col·laboració amb l'Obra Social “la Caixa” que ofereix capacitació i formació a les xarxes i entitats de custòdia del territori, propietaris i gestors de finques d'alt valor natural, administracions públiques, i altres agents vinculats amb la custòdia del territori a Espanya.
 
Per a més informació: www.xct.cat/tejiendoredes.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies