Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Noves distincions de la "Carta Europea de Turisme Sostenible"

Dijous 15 Gener 2015 - 11:22

Destaquem Aprèn Serveis Ambientals, membre de la XCT, que ha rebut aquesta distinció.
El passat dijous 18 de desembre de 2014, a la Casa de Cultura del municipi de Riells i Viabrea, es va celebrar l’acte d’acreditació d’empreses adherides a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).

En aquest acte, el Parc Natural del Montseny, va certificar l’adhesió d’Aprèn, Serveis Ambientals SL a la Carta Europea de Turisme Sostenible en els Espais Naturals Protegits pel seu compromís amb la sostenibilitat. Destaquem REPTE TERRITORIAL SC, membre de la XCT, que ha realitzat les tasques d'assessorament i coordinació d'aquest procés de distinció d'empreses turístiques

            

Després d’un any de treball, empreses turístiques d’allotjament, restauració i interpretació i guiatge reben la distinció de la “Carta Europea de Turisme Sostenible”

Transcorreguts 3 anys de l’acreditació del Montseny amb la Carta Europea de Turisme Sostenible –CETS- el 2011, un reconeixement que la Federació Europarc atorga a aquells espais protegits i territoris que defineixen una estratègia de turisme sostenible, aquest mateix territori va decidir, just ara fa un any, fer un pas endavant i distingir a aquelles empreses turístiques que aposten per la sostenibilitat i es vinculen amb el Parc Natural del Montseny.

El desembre de 2013 i en la novena reunió del Fòrum Permanent de la CETS, espai de participació obert als agents turístics, administracions i entitats de promoció i conservació del Montseny, les persones, empreses i organitzacions participants van decidir tirar endavant la metodologia de certificació d’empreses turístiques gestionada per la Federació Europarc. Tal com estableix aquesta federació d’abast europeu, durant el 2014 aquestes 10 empreses han seguit un procés de treball i de verificacions in situ que els ha permès estructurar i reafirmar la seva vinculació amb el Montseny en termes de turisme i conservació. El 18 de desembre al municipi de Riells i Viabrea va tenir lloc l’acte de lliurament de certificats. Carles Castell, President de la Secció Espanyola d’Europarc – Espanya, en la seva intervenció va exposar que “el principal tret diferencial d’aquesta certificació és que el procés de treball de les empreses cristal·litza en un Programa d’Actuació, a 3 anys vista, que els permet signar un acord de col·laboració bilateral amb el Parc Natural del Montseny”. A través d’aquest acord el Parc es compromet a discriminar positivament les empreses adherides en termes de subvenció per a la seva millora, tramesa d’informació, organització de formació i promoció de les empreses, entre d’altres compromisos.

Pel que fa als compromisos de les empreses, s’estructuren en tres blocs: Millorar la seva oferta i la seva connexió amb l’espai protegit; Millorar el seu comportament ambiental; Donar suport al desenvolupament local i la conservació del patrimoni i desenvolupar un model d’empresa socialment responsable. En aquests tres grans eixos, cada empresa ha previst diverses actuacions, com per exemple: elaborar informació sobre itineraris propers a l’establiment a
realitzar sense necessitat d’utilitzar cap vehicle, disposar d’una biblioteca temàtica amb publicacions específiques sobre el Montseny a disposició de la clientela o donar a conèixer l’origen dels productes locals inclosos en l’oferta gastronòmica dels restaurants.

Així, a diferència d’altres certificacions de tipus ambiental, l’adhesió a la Carta Europea de Turisme Sostenible articula no només l’obtenció de bons resultats ambientals sinó que també vehicula una implicació de l’empresa en el seu propi territori i amb l’estratègia turística d’aquest. Les 10 empreses turístiques que s’adhereixen a la CETS, es sumen a les 438 empreses adherides en 26 espais protegits d’arreu d’Europa i entren així en aquest “club” d’empreses que treballen no només per a l’excel·lència en els seus serveis sinó pel que aquestes consideren el seu principal actiu i atractiu: la conservació del seu entorn immediat.

Llista i ubicació de les 10 empreses adherides:
 
Empresa Municipi
ADEMC Sant Esteve de Palautordera
HOSTAL BELL LLOC Riells de Montseny
EDUCA VILADRAU Viladrau
EL ROMANÍ DE BREDA Breda
FONDA MONTSENY Montseny
APARTAMENTS CAL FERRER Montseny
LA MORERA El Brull
APRÈN SERVEIS AMBIENTALS El Figaró i Montmany
CAN CUCH Cànoves
EL BELLVER - L'AGUSTI Tagamanent


Text > Repte Territorial, SC i Aprèn Serveis Ambientals
 
Comentaris
  1. Gemma Barberà ( 09/01/2016 05:05:35 )
    Bona tarda, sóc una alumna de la Universitat de Girona que està realitzant un treball sobre l'empesa Aprèn, Serveis Ambientals. 

    El cas és que he trobat informació i dades rellevants per al treball però hi ha dades que no puc trobar o certa informació que tampoc trobo. Agraïria la vostra ajuda si em poguéssiu facilitar aquesta informació: 

    - Canvis que s’han produït a l’empresa a l’adherir-se a la CETS: accions de bones pràctiques desenvolupades, captació de noves demandes, participació en fòrums, xarxes empresarials...

    Moltes gràcies! 
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies