Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L’Impost de Societats, obligatori per a totes les entitats a partir de l’exercici 2015

Dijous 4 Desembre 2014 - 17:10

La publicació de la Llei sobre l’Impost de Societats confirma que totes les entitats, sense excepció, hauran de presentar l’impost i, per tant, portar una comptabilitat de partida doble.
Informació copiada de la noticia publicada al portal web xarxanet.org el passat 3 de desembre de 2014. Podeu consultar la noticia original en aquest enllaç.

A qui afecta la nova llei?
A finals de novembre,  es va aprovar la Llei 27/2014 de 27 de novembre de l’Impost de Societats que afectarà les entitats no lucratives a partir de l’1 de gener de 2015.
La principal novetat és que s’eliminen els supòsits que eximien algunes entitats d’haver de presentar l’impost. A partir d’ara, qualsevol entitat -encara que no realitzi cap activitat econòmica i amb independència del seu volum- estarà obligada a presentar l’Impost de Societats.

Fins ara les entitats parcialment exemptes, no estaven obligades a presentar l’Impost de Societats si no feien activitat econòmica i complien els següents requisits:
- Que els seus ingressos no superessin els 100.000 euros anuals.
- Que els seus ingressos sotmesos a retenció no superessin els 2.000 euros anuals.
- Que les rendes no exemptes obtingudes no estiguessin sotmeses a retenció.

Principals conseqüències
La llei afectarà els exercicis iniciats a partir de gener de 2015. Això vol dir que, malgrat que l’impost no s’haurà de presentar fins 2016, les entitats hauran de portar una comptabilitat de partida doble des de 2015 a fi de poder identificar adequadament els ingressos i despeses corresponents a rendes exemptes i no exemptes. 

D’altra banda, la reforma fiscal referent a l’Impost de Societats no afecta les entitats acollides a la Llei 49/2002, com fundacions i associacions declarades d’Utilitat Pública. Les entitats amb aquest tipus de règim fiscal estaran obligades com fins ara a presentar l’Impost de Societats i continuaran tributant al 10% per aquelles rendes no exemptes que puguin tenir.

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies