Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La Declaració de Barcelona sobre custòdia del territori. Participa en la seva elaboració!

Dimecres 15 Octubre 2014 - 11:48

La Declaració de Barcelona pretén establir les bases necessàries per a contribuir al desenvolupament de la custòdia del territori a nivell regional i europeu una vegada el projecte LandLife finalitzi el desembre del 2014.
 
Europa està patint una pèrdua de biodiversitat com a conseqüència de l’increment de la pressió en els ecosistemes produït, entre d’altres, pel canvi climàtic, la intensificació dels sistemes de producció i l’abandonament de terres.

En aquest context, és necessari i urgent trobar un equilibri entre desenvolupament i protecció de la natura que contribueixi a reduir la pèrdua de biodiversitat així com promoure la integració de la custòdia del territori, entesa com a una eina útil per a la conservació de la natura a través de la participació dels agents del territori i de la ciutadania en general, a les polítiques nacionals i europees i fomentar el seu desenvolupament a Catalunya i Europa.

Després dels treballs preparatius en els que hi han participat els socis del projecte LandLife (XCT, Eurosite, Conservatoire d’espaces naturels du Languedoc-Roussillon (CEN-LR), Legambiente Lombardia i Prysma) i el Comitè Assessor del LandLife obrim un procés participatiu amb l’objectiu de recollir les vostres opinions i aportacions per a l’elaboració de la versió final de la Declaració de Barcelona.


Com pots participar-hi?

Podeu consultar la proposta preliminar de la Declaració de Barcelona  en el següent link: Versió preliminiar de la Declaració de Barcelona

Els vostres comentaris i aportacions els podeu adreçar a Pilar Rodríguez prodriguez@custodiaterritori.org

La totalitat de les vostres aportacions i comentaris seran valorats pel Comité Asesor i s’integraran en el text de la Declaració en cas necessari. Així mateix, durant el I Congrés Europeu de Custòdia del Territori que organitza la xct del 5 al 8 de novembre d’enguany s’ha habilitat un espai on els assistents al Congrés podrán fer aportacions que serán presentades i debatudes durant el taller “La Xarxa Europea de Custodia del Territori” organitzat el 7 de novembre pel matí.

La Declaració serà presentada oficialment durant el dia 7 de novembre al I Congrés Europeu de custòdia del Territori.

Per a qualsevol consulta relacionada amb la Declaració de Barcelona contacteu amb Pilar Rodríguez prodriguez@custodiaterritori.org

La versió en català de la Declaració de Barcelona aviat estarà disponible.

 
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies