Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El Land Trust Alliance Rally, el congrés de custòdia del territori dels Estats Units

Dijous 2 Octubre 2014 - 21:01

Es tracta del congrés de custòdia del territori, en la seva aplicació als Estats Units.

La xct va participar al Rally anual de la Land Trust Alliance del 18 al 20 de setembre passat. En total hi vam participar 1800 persones entre representants d’entitats de custòdia (Land Trusts), tècnics i funcionaris governamentals i líders per a la defensa de la conservació. Va comptar amb més de cent tallers, dotze seminaris, sortides de camp, i espais d’intercanvi i trobada per diferents grups d’assistents i segons els seus interessos.
 
Tot i que la realitat dels Estats Units és molt diferent a la de casa nostra, cal no oblidar que la custòdia del territori va néixer allà i és el seu sistema en el qual ens hem emmirallat per adaptar-lo i desenvolupar el nostre propi. Assistir al Rally va ser, doncs, una gran oportunitat per conèixer de primera mà les entitats i persones que treballen fent custòdia allà, els mecanismes que utilitzen, i aquelles qüestions que els preocupen més.
 
En destaco els aprenentatges dels seus èxits, però també, i sobretot, dels seus fracassos, els seus dubtes i dificultats a l’hora d’endegar i mantenir els seus projectes. En tots els tallers les entitats compartien experiències d’èxit, però també dubtes, i s’intercanviaven idees i eines. Això va fer que tot el Rally i l'aprenentatge fos molt pràctic, i que per a cada tema t'emportessis un munt de noves idees.
 
Els Conservation Easements, aquesta figura legal que permet la conservació d’una finca de manera perpètua i amb reconeguts incentius fiscals, són distants als mecanismes contractuals que utilitzem a Catalunya, bàsicament pel context legal i d’organització territorial tant diferent que tenim. De totes maneres, en podem aprendre encara moltes coses per continuar desenvolupant i innovar en custòdia del territori a Catalunya, I, tot i que a vegades davant xifres tant grans ens sentim petits, val la pena adonar-se’n que des de la nostra experiència també podem aportar idees i coneixements a tot aquest sistema, i ajudar-nos en els nostres èxits i en els nostres fracassos.
 
Al llarg d’aquest mes d’octubre penjarem al Campus de la xct tots els materials i presentacions d’aquest Congrés, per tal que tots en puguem compartir els aprenentatges. Us n’informarem!

En podeu llegir la nota de premsa, i veure fotos en el facebook.
 
Si voleu més informació concreta em podeu contactar a través de mmaso@custodiaterritori.org
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies