Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Fem XARXA, fem SETMANA EUROPEA DE LA CUSTÒDIA DEL TERRITORI!!

Dijous 3 Juliol 2014 - 14:35

Fem que entre tots, i durant una setmana, el mapa d’Europa es col·lapsi de fulles verdes!!
 
Agrupant un gran nombre d’entitats, activitats i ciutadans arreu d’Europa es fa palesa la gran diversitat d’iniciatives que existeixen per tal de construir una forma d’entendre i gestionar millor la natura. La Setmana Europea de la Custòdia del Territori vol donar visibilitat a les organitzacions i entitats que tenen cura de la terra i posar de manifest el volum de feina que s’està duent a terme a nivell europeu per cuidar el territori, de vegades invisible però molt rellevant.
 
En la primera edició de la Setmana Europea de Custòdia del Territori el 2012 ja es va notar una alta participació tant a nivell català, estatal i europeu: es van oferir més de 420 activitats de la mà d’unes 230 organitzacions. Això es diu ràpid! Tenint en compte l’èxit de la darrera edició, ens agradaria compartir amb vosaltres algunes de les experiències que hi van tenir lloc i que esperem que es repeteixin aquest any!
 
A nivell català, l’entitat de custòdia Paisatges Vius va organitzar una jornada de voluntariat per millorar les dunes de la platja de l’Estany Tort a l’Ametlla de Mar (Tarragona): es van retirar plantes exòtiques i ruderals, es van plantar 600 plantes de duna de 4 espècies diferents i es va construir una tanca d’estaques i corda de 100m de longitud al perímetre de la duna; el GEPEC-EdC va inaugurar dues escoles de natura durant la Setmana! I per celebrar-ho, van alliberar algunes espècies autòctones d’aus i rèptils amb una afluència de públic més que notable.
 
 
A nivell europeu, l’associació Axios – Loudias (Grècia) va dur a terme una jornada d’observació d’aus al delta del riu Aliakmonas, en un dia molt assolellat; a Rússia, l’ONG Gebler’s ecological society també van participar a la Setmana fent difusió d’una campanya per conscienciar del perill dels incendis forestals i el seu impacte sobre l’estepa (realment es van posar en el paper fent fins i tot simulacres prou reals!); a la República Txeca, de la mà de CSOP, es va organitzar una sortida per donar a conèixer un projecte que pretén recuperar antigues pastures abandonades; i a Àustria, els amants dels fongs i la natura van passar un interessant dissabte al matí al "Himmelreich-Biotop" a Micheldorf, que combina praderies humides, alpines, estanys i vernedes, de gran biodiversitat i que conserva l’associació Landschaftspflegeverein Bergmandl.
 
En els temps que corren, on tothom està ofegat per la situació, veure que no estàs sol, que existeixen altres organitzacions, entitats i, en definitiva, persones que busquen els mateixos objectius que tu, de ben segur que contribueix a mantenir viva la il·lusió!
 
Animeu-vos a participar, fem arribar a la ciutadania catalana i europea un munt de propostes per implicar-se en la cura de la terra i fem que entre, tots i durant una setmana, el mapa d’Europa es col·lapsi de fulles verdes!!

 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies