Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Assemblea general de la XCT. Oberta al públic

Divendres 6 Juny 2014 - 13:12


Divendres 13 de juny, a Viladrau, la xct celebra la seva assemblea general. I a més de fer un recordatori a les entitats membres de la xarxa de la importància de participar-hi (i d’exercir els seu dret a vot), volem recordar també que es tracta d’una assemblea oberta a tothom. La transparència és un tret de caràcter genètic en un organisme obert com el nostre i dedicat a la conservació de la natura des de la societat civil i amb la societat civil del nostre país.

A més dels punts ordinaris de rendició de comptes i de plans, proposem a l’assemblea alguns canvis en els Estatuts de la xct. Si haguéssim de resumir amb un títol aquesta reforma del funcionament de la xct en podríem dir el reconeixement de la diversitat. Proposem posar blanc sobre negre que la xarxa està formada per una tipologia molt ampla de membres, des de persones individuals fina a associacions o fundacions, passant per ajuntaments, empreses, centres de recerca, consorcis... Reconèixer formalment aquesta diferent naturalesa dels implicats en la missió de la xct, és un gest significatiu per continuar l’obertura vers tots els sectors que poden col•laborar en fer avançar la custòdia a Catalunya.

Encara hi ha molt camí per recórrer en terrenys poc explorats fins ara, com, per exemple, el de les persones individuals o en el d’aquelles persones que són propietàries de terres en custòdia o amb voluntat de ser-ho. O en el paper dels ajuntaments. Per diferents que siguin les categories d’entitats membres de la xarxa, totes poden ajudar -cadascuna des del seu lloc específic en una societat diversa com la nostra- a fer possible que la custòdia sigui, cada dia més, un fenomen sistèmic a Catalunya; una aposta cívica, una eina eficaç de conservació i una demostració del compromís de la gent amb la natura.

Però si, per una banda, totes les entitats poden ajudar, el reconeixement de la diversitat interna també ha de servir, en sentit invers, per tenir més clars els serveis que la xarxa pot oferir als seus membres. Pensem que aquest ha de ser un punt fonamental de l’estratègia de moltes entitats del tercer sector per encarar els nous temps i, en el nostre cas, aquesta reflexió ja es desprenia clarament del Pla de Futur que va sorgir de l’assemblea anterior. Per aquest motiu (com a postres de l’assemblea i abans d’una sortida tècnica per gaudir i conèixer millor aquella zona del Montseny), destinarem un temps suficient a debatre sobre tot allò que les entitats membres poden necessitar i que la xct pot oferir.

De les entitats cap a la xct, de la xct cap a les entitats i de les entitats entre elles: les tres direccions són necessàries per fer xarxa, i res ho representa millor que els grups de treball, on els vectors d’aquest trinomi es manifesten clarament. Veniu a l’assemblea, coneixeu també les activitats d’aquests grups de treball de custòdia agrària, marina, fluvial i de lleure, i impliqueu-vos-hi. En traureu/en traurem tots un bon profit.

SERGi MARí
Coordinador de la xct


Més, sobre...: opinio , o30 , sergi mari , assemblea anual
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies