Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Els serveis ambientals de rius i rieres, una perspectiva des de la custòdia del territori

Dijous 5 Juny 2014 - 12:26

Una cinquantena de participants van assistir a la Jornada Els rius i rieres: quines beneficis aporten?
Una cinquantena de participants van assistir a la Jornada Els rius i rieres: quines beneficis aporten? el passat 2 de juny. La jornada va ser organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Fluvial amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Durant el matí la jornada es va desenvolupar al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona, i va consistir en una taula rodona per exposar les principals problemàtiques i reptes fluvials reals i abordar possibles solucions des de la custòdia fluvial. Després, es van presentar tres casos pràctics de projectes de custòdia fluvial a les comarques de Tarragona: el programa de custòdia fluvial a la Reserva Natural de Sebes i al Meandre de Flix, del Grup Natura Freixe; la custòdia fluvial al Baix Gaià, de l’associació mediambiental la Sínia; i la gestió de l’Albereda de Santes Creus, de la Diputació de Tarragona. Finalment, es van abordar des de dues perspectives els serveis ambientals que proporcionen els sistemes fluvials. A part d’enumerar-los i analitzar-los, es van presentar resultats d’estudis que quantifiquen en com beneficien aquests ecosistemes en la depuració de l’aigua, per exemple, o els resultats preliminars del serveis ambientals d’un riu i la participació ciutadana.
 
A la tarda es va realitzar una sortida tècnica a la zona humida de la resclosa de la fàbrica del Catllar, on es va poder conèixer un cas pràctic de custòdia fluvial i implicació de diferents agents, per exemple els ajuntaments, de mà de la Sínia del Gaià.

La jornada va ser un èxit, i va servir per conèixer més d’aprop la custòdia del territori com a mecanisme per a una bona conservació de l’entorn fluvial, així com les seves oportunitats per al manteniment dels serveis ambientals.

Si esteu interessats en rebre informació del contingut de la jornada, poseu-vos en contacte amb Montse Masó a través del correu electrònic mmaso@custodiaterritori.org


 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies