Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Nou acord de custòdia del Grup de Natura Freixe i la finca Mas de l'Illa.

Dijous 8 Maig 2014 - 18:09

L'acord té com a objectius la millora i conservació de l’hàbitat de ribera de la finca, la recuperació de la funcionalitat del galatxo i la reconversió a cultiu ecològic dels aprofitaments de presseguers de la finca.

El passat 6 de maig es va formalitzar un acord de custòdia del territori entre el Grup de Natura Freixe i la finca “Mas de l’Illa” situada al terme municipal de Tivissa. Aquest acord està emmarcat dintre el projecte comarcal de custòdia que l’entitat està duent a terme a les planes d’inundació del riu Ebre.

Aquesta finca és estratègica ja que conté zones d’alt valor ecològic amb una superfície propera a les 200 hectàrees. Entre els seus valors es pot destacar una illa fluvial de vora 7 hectàrees amb un exuberant bosc de ribera i un galatxo de més d’un quilòmetre de longitud que proporciona refugi a diferents tipus de fauna i alberga una biodiversitat diferenciada tant del riu com de les altres zones del voltant. Tot això es complementa amb un impressionant mosaic agroforestal de camps de cultiu i zones boscoses que conformen la finca. Aquesta varietat d’ambients fan que la finca albergui una gran biodiversitat d’espècies, tant les associades directament als hàbitats fluvials com les més lligades a ambients agroforestals.

Aquest acord permetrà la col·laboració entre el Grup de Natura Freixe i els propietaris de la finca amb diferents objectius com són la millora i conservació de l’hàbitat de ribera de la finca, la recuperació de la funcionalitat del galatxo i la reconversió a cultiu ecològic dels aprofitaments de presseguers de la finca. A més, s’espera poder exportar a d’altres finques de la zona els resultats obtinguts amb els diferents assajos i estudis que es pretenen realitzar per fer viable l’aprofitament en ecològic del presseguer i a l’hora compatibilitzar-ho amb l’afavoriment de la biodiversitat de la finca.

Text i imatges > Grup de Natura Freixe.


 

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies